Ο Δήμος Γαλατσίου αποκτά το πρώτο υπαίθριο πάρκινγκ

Ξεκίνησαν οι εργασίες για το πρώτο υπαίθριο πάρκινγκ του Δήμου Γαλατσίου και θα προχωρήσουν με εντατικούς ρυθμούς, καθώς ο στόχος που έχει τεθεί είναι να ολοκληρωθεί το έργο μέσα σε 40 ημέρες. Το πάρκινγκ αυτό έρχεται να καλύψει κι ένα σημαντικό ζήτημα στάθμευσης που θα τεθεί για την πόλη, όταν λειτουργήσει ο σταθμός του μετρό.

Ο χώρος για το υπαίθριο πάρκινγκ βρίσκεται επί της λεωφόρου Βεΐκου, στη συμβολή με την οδό Αγίας Ειρήνης και θα παρέχει δωρεάν στους πολίτες 190 θέσεις στάθμευσης.

Σε αυτή την πρώτη φάση οι παρεμβάσεις επικεντρώνονται στον καθαρισμό και τη διαμόρφωση του εδάφους, ενώ θα ακολουθήσουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης, περίφραξης και φωτισμού του χώρου.

Στην ανάγκη της πόλης για έναν τέτοιο χώρο, αναφέρθηκε με δηλώσεις του κατά την αυτοψία, ο δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος. «Η δημιουργία υπαίθριου χώρου στάθμευσης κρίνεται απαραίτητη, καθώς η έλλειψη χώρων πάρκινγκ σε συνδυασμό με τα έργα του μετρό που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη μας, προκαλούν κυκλοφοριακή συμφόρηση», τόνισε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Εκτιμάται ότι θα βελτιωθούν οι κυκλοφοριακές συνθήκες στην περιοχή με το έργο αυτό, το οποίο θα βελτιώσει τους τομείς εκείνους που σχετίζονται άμεσα με την καθημερινότητα των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ