Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου στον Realfm 97,8: Πρόκειται ξεκάθαρα για εμπρησμό

«Δεν είμαι το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής, αλλά επιτρέψτε μου να πω ότι για μένα, θα τολμήσω να το πω, είναι ξεκάθαρα εμπρησμός», δήλωσε στον Realfm 97,8 για την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει και καίει από το μεσημέρι στη Σάμο ο Γιώργος Στάντζος. «Η φωτιά δεν κάνει τέτοια άλματα σε εκείνη την περιοχή. Είχαμε και προχθές πάλι απόπειρα εμπρησμού τις νυχτερινές ώρες», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου και επισήμανε: «Καταλαβαίνουμε όλοι ότι όπου δεν υπάρχει δρόμος, μία πυρκαγιά μπαίνει μόνο με ανθρώπινο χέρι».

«Λόγω της ώρας δεν έχουμε τα εναέρια μέσα, έχουν μείνει επίγειες δυνάμεις και το μέτωπο είναι ενεργό σε μήκος κατ’ ελάχιστο στον χάρτη στα 8,5 χιλιόμετρα», δήλωσε επίσης ο κ.Στάντζος που βρίσκεται κοντά στο πεδίο της φωτιάς που καίει από το μεσημέρι στο νησί. «Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, πως λόγω του μικροκλίματος και του ανάγλυφου του νησιού τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα απόψε», είπε ακόμη ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, ο οποίος επισήμανε πως «η ανησυχία μας είναι να μην απειληθούν οικισμοί και προς το παρόν αυτό έχει αποφευχθεί, αλλά η νύχτα είναι μεγάλη και η γεωμορφολογία, όπως και η οικιστική δόμηση της Σάμου δημιουργούν ανησυχία».

Εν συνεχεία ο κ. Στάντζος κατέστησε σαφές πως το Κοκκάρι δεν έχει εκκενωθεί, όπως κυκλοφόρησε ευρέως το απόγευμα, ενώ παραδέχθηκε ότι «έχουμε αιτηθεί το νησί να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με κύριο στόχο να αποφύγουμε τα χειρότερα», επισημαίνοντας ότι η ενέργεια αυτή γίνεται για «διατεθούν όλοι οι αναγκαίοι πόροι».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ