Ο Μπέος στον ΑΝΤ1: Είμαι προσωρινά σε αργία, δεν είμαι έκπτωτος από τη δημαρχία – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Αχιλλέας Μπέος τέθηκε οριστικά σε αργία από τη δημαρχία του Βόλου μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, μιας και η προσφυγή στην οποία αιτούταν να κριθεί παράνομη η προηγούμενη σχετική απόφαση δεν έγινε αποδεκτή.

Έτσι μετά από αυτή την απόφαση ο κ. Μπέος ζήτησε να παρέμβει στο δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου για να τοποθετηθεί επί του θέματος, δηλώνοντας πως «ουδέποτε καθαιρέθηκα ή κρίθηκα έκπτωτος, βρέθηκα προσωρινά σε αργία».

«Είμαι παρών, αλλά δεν μπορώ να ψηφίσω», απάντησε ο κ. Μπέος, ερωτηθείς για το αν μπορεί να παραβρεθεί στα δημοτικά συμβούλια στον Βόλο.

«Έχω τεθεί προσωρινά σε αργία γιατί με έναν εντελώς αντισυνταγματικό νόμο συμφώνησε το ΣτΕ, του οποίου η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη και ο εισηγητής κ. Ποταμιάς ήταν υπέρ του να γίνει δεκτή η δική μου αίτηση», συμπληρώσε.

«Δεν αμφισβητώ την απόρριψη της αίτησης από το ΣτΕ, όμως είμαι προσωρινά σε αργία και δεν είμαι ούτε έκπτωτος ούτε έχω καμία καθαίρεση, είναι δύο διαφορετικά πράγματα», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Μπέος εξηγώντας: «Αν και εφόσον στο δικαστήριο που είναι εν εξελίξει, δικαστώ και προκύψει ότι είμαι αθώος που πιστεύω ότι είμαι, θα επιστρέψω κανονικά. Ενώ αν ήμουν έκπτωτος, δεν θα μπορούσα να επιστρέψω».  

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Διαβάστε επίσης:

Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή του Μπέου για να επιστρέψει στη δημαρχία Βόλου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ