Ο άνδρας με το σύνδρομο του Πήτερ Παν

Ο άνδρας με το σύνδρομο του Πήτερ Παν

 

Το σύνδρομο του Πήτερ Παν μπορεί να είναι καταστροφικό για τη συναισθηματική γαλήνη του άνδρα αλλά και της οικογένειάς του. Πρόκειται για εκείνους τους άνδρες που αρνούνται να μεγαλώσουν και παραμένουν πάντα παιδιά… Η πορεία του άνδρα προς την ενηλικίωση εμποδίζεται από μια μοιρολατρική αναβλητικότητα και από ένα σύστημα άρνησης που αγγίζει την παραξενιά.

Γράφει ο ψυχοθεραπευτής Dr Dan Kilney

Όσοι σχετίζονται ερωτικά και αγαπούν αυτούς τους ανθρώπους νιώθουν απίστευτα στερημένοι. Τα «θύματά» τους προσπαθούν απεγνωσμένα να ξεφύγουν από την επιρροή τους. Αν ανήκετε στην κατηγορία αυτή ίσως διαπιστώσετε ότι αν προσπαθήσετε να τα συμβουλεύσετε αυτά τα άτομα για να διορθώσουν τη συμπεριφορά τους μπορεί να αντιμετωπίσετε ειρωνικά ή ακόμα και προσβλητικά σχόλια.

Αποζητούν επίμονα την προσοχή σας αλλά μόλις τους προσέξετε καγχάζουν για την υπερβολική σας φροντίδα. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνδρες έχουν επίγνωση της κατάστασής τους αλλά αρνούνται να ζητήσουν οι να δεχτούν κάποια βοήθεια. Μπορεί και εσείς να γνωρίζετε ένα φίλο ή ένα αγαπημένο της πρόσωπο με το σύνδρομο του Πήτερ Παν και να αισθάνεσθε τη στέρηση. Και δεν ξέρετε αν πρέπει να τους ανοίξετε την αγκαλια΄σας ή να τους αποδιώξετε.

 

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ