Ο Αλέξης Στεφανάκης δικηγόρος του Νταμπίζα στο enikos.gr: Θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη

Ο Αλέξης Στεφανάκης δικηγόρος του Νταμπίζα στο enikos.gr: Θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη

«Μη ανταποκρινόμενο στα μέχρι σήμερα ευρήματα και στοιχεία της δικογραφίας», χαρακτήρισε το σημερινό δημοσίευμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» με δήλωσή του στο enikos.gr, ο δικηγόρος του Νίκου Νταμπίζα, Αλέξης Στεφανάκης.  

 «Με έκπληξη αναγνώσαμε σήμερα δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» αναφορικά με το τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη ο Νίκος Νταμπίζας», υπογράμμισε ο κ. Στεφανάκης και πρόσθεσε: Με ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη μάθαμε διαμαρτυρόμενοι προς την εφημερίδα ότι όλα τα στοιχεία της φερόμενης δημοσιογραφικής έρευνας προέκυπταν είτε από άλλα blogs είτε από φήμες είτε από «έρευνα» της δημοσιογράφου κατά τον χρόνο του ατυχήματος, δηλαδή τον Μάιο του 2014, όπου δεν υπήρχε ακόμη κανένα εύρημα για τις συνθήκες του ατυχήματος. Με απόλυτο σεβασμό στην μνήμη της άτυχης κοπέλας είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν ανταποκρίνεται στα αληθινά γεγονότα του συμβάντος, αποσιωπά με πρόθεση πολύ σημαντικά ευρήματα της αστυνομικής έρευνας και δημιουργεί απόλυτα λανθασμένες εντυπώσεις για το τι πραγματικά συνέβη. H υπόθεση έχει πάρει την νόμιμη οδό, έχουμε παράσχει στην αστυνομική έρευνα όλα τα στοιχεία που μας έχουν ζητηθεί και περιμένουμε τη δικαιοσύνη να αποφασίσει βασιζόμενη σε αδιάσειστα στοιχεία και αποδείξεις.

 Συνεπώς, στο εξής οποιοδήποτε δημοσίευμα ακυρώνει το δεοντολογικό καθήκον αληθείας του δημοσιογράφου αναμασώντας φημολογίες και λόγια του καφενείου που πλήττουν βάναυσα την ανθρώπινη απώλεια και υπόσταση των εμπλεκομένων σε αυτό το τραγικό συμβάν, δεν θα μας αφήνει άλλη επιλογή από την προσφυγή στην δικαιοσύνη». 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ