Νύχτα αγωνίας στο έλεος του καιρού

Νύχτα αγωνίας στο έλεος του καιρού

Υπό τον φόβο του σεισμού ζουν τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς. Ο νέος μετασεισμός μεγέθους 4,2 Ρίχτερ, προκάλεσε αναστάτωση στους ήδη πληγέντες και όχι μόνο.

Εκατοντάδες από τους πολίτες που έχουν πληγεί από το χτύπημα του Εγκέλαδου και τα σπίτια τους είναι ακατάλληλα, φιλοξενούνται προσωρινά στις σκηνές που έχουν στηθεί σε ανοιχτούς χώρους, σε αθλητικά κέντρα, ενώ άλλοι επιλέγουν να παραμείνουν στα αυτοκίνητα τους, για να βρίσκονται κοντά στις περιουσίες τους.

Κάποιοι άλλοι έχουν προτιμήσει να κάνουν χρήση της βοήθειας από τα κρουαζιερόπλοια που έχουν δέσει στο λιμάνι του Αργοστολίου και προσφέρουν κλίνες αλλά και ζεστασιά στους πληγέντες, οι οποίοι εκτός από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι δύο μεγάλοι σεισμοί, βρίσκονται αντιμέτωποι και με την κακοκαιρία.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού υπήρχαν έντονες βροχές αλλά και καταιγίδες, ενώ ο βροχερός καιρός θα συνεχιστεί και σήμερα. Ωστόσο παρατηρείται μια μικρή άνοδος της Θερμοκρασίας, η οποία θα κυμανθεί από 10-14 βαθμούς.

Πηγή φωτογραφίας: inkefalonia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ