Νύχτα έντασης: Εικόνες καταστροφής σε Δυτική Αττική και Θεσσαλονίκη – Μήνυμα 112 στον Ασπρόπυργο – Γυαλιά καρφιά στο Κορδελιό

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση τόσο σε Ασπρόπυργο και Άνω Λιόσια όσο και σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα, με ομάδες Ρομά να προχωρούν σε καταστροφές, διαμαρτυρόμενοι για τον πυροβολισμό του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη.

Η υπόθεση μυρίζει… μπαρούτι από τη Δευτέρα, την ημέρα που ένας αστυνομικός πυροβόλησε στο κεφάλι έναν 16χρονο Ρομά, έπειτα από καταδίωξη που ξεκίνησε από την φυγή του νεαρού ατόμου από βενζινάδικό, μη πληρώνοντας την αντίτιμο της βενζίνης που έβαλε στο όχημα του.

Από το απόγευμα της ίδιας ημέρας ομάδες της φυλής Ρομά συγκεντρώνονται κατά τόπους και διαμαρτύρονται είτε ειρηνικά είτε εν μέσω βανδαλισμών και καταστροφών είτε με εντάσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις, για τον πυροβολισμό που δέχτηκε ο 16χρονος στο κεφάλι και τώρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο «Ιπποκράτειο Νοσοκομείο» Θεσσαλονίκης.

Οι εντάσεις συνεχίστηκαν και την Τρίτη περισσότερο σε Θεσσαλονίκη και Δυτική Αττική, αλλά και εχθές Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου.

Πυρπόλησαν αστικό λεωφορείο – Εντολή της ΟΣΥ για αναστολή δρομολογίων

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ της Τετάρτης στο Μενίδι ομάδα Ρομά προκάλεσαν επεισόδια και πυρπόλησαν αστικό λεωφορείο στη συμβολή της λεωφόρου Φυλής με την οδό Ιουστινιανού, ενώ στο σημείο είχαν στήσει οδοφράγματα.

Η ΟΣΥ έδωσε εντολή για αναστολή δρομολογίων των λεωφορείων στην ευρύτερη περιοχή, ενώ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, εκτός από το καμένο λεωφορείο (ήταν όχημα από τη σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ) ακόμη δυο αστικά λεωφορεία δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και προκλήθηκαν φθορές. Να σημειωθεί πως τα οχήματα εκτελούσαν κι αυτά δρομολόγιο στη περιοχή του Μενιδίου.

Από την άλλη μεριά, στον Ασπρόπυργο, διέρρηξαν κατάστημα με ελαστικά, στη λεωφόρο Νάτο και στην συνέχεια του έβαλαν φωτιά.

Νωρίτερα, το βράδυ της Τετάρτης, πάλι ομάδα Ρομά έβαλε φωτιές κοντά στις γραμμές του Προαστιακού, με αποτέλεσμα να διακοπούν για λίγη ώρα τα δρομολόγια.

Δείτε τη φωτογραφία που έστειλε αναγνώστης στο enikos.gr

Ασπρόπυργος Φωτιά Ρομα

Μάλιστα, λόγω του υπερβολικού καπνού εστάλη μήνυμα στους πολίτες, κυρίως της Δυτικής Αττικής, λέγοντας να μεταφερθούν σε κάποιο κλειστό κτίριο, καθώς εκλύονται επικίνδυνοι καπνοί.

«Αν βρίσκεστε στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, περιοχή Ασπροπύργου, καταφύγετε σε κλειστό κτίριο τώρα, εκλύονται επικίνδυνοι καπνοί. Κλείστε πόρτες και παράθυρα», αναφέρει το μήνυμα του συστήματος της Πολιτικής Προστασίας.

Περιφερειακή Αιγάλεω: Πυροβολισμοί από Ρομά σε οχήματα της Πυροσβεστικής

Παράλληλα στην Περιφερειακή του Αιγάλεω, ακόμη μία επίθεση από ομάδα ατόμων της φυλής των Ρομά δέχθηκαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η Πυροσβεστική είχε δεχθεί κλήση για φωτιά σε φορτηγό στην Περιφερειακή του Αιγάλεω.

Ξεκίνησαν δύο οχήματα προκειμένου να κατασβέσουν τη φωτιά που είχε ξεσπάσει, ωστόσο όταν έφτασαν στο σημείο δέχθηκαν πυροβολισμούς από Ρομά, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν και τα δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Λίγη ώρα αργότερα, όταν και ηρέμησαν τα πράγματα τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επανήλθαν στο σημείο και κατάφεραν να σβήσουν το φορτηγό.

ΟΑΣΑ: Αποσύρονται τα λεωφορεία από το αμαξοστάσιο Λιοσίων – Επηρεάζεται η κυκλοφορία σε 22 γραμμές

Τέλος, τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο ΟΑΣΑ αποφάσισε την απόσυρση όλων των λεωφορείων από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν 22 γραμμές.

Οι επιβάτες που επρόκειτο να κυκλοφορήσουν στη Δυτική Αττική μπορούν να καλούν στο 11185 από τις 06:30 για να ενημερωθούν για όλες τις αλλαγές.

Η επίσημη ανακοίνωση από τον ΟΑΣΑ:

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι λόγω εκτεταμένων επεισοδίων στην περιοχή Άνω Λιοσίων- Αχαρνών, τα λεωφορεία του αμαξοστασίου Λιοσίων αποσύρονται από τη κυκλοφορία.

Συγκεκριμένα θα επηρεαστεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις ακόλουθες γραμμές :

  • Α11 ΠΛ. ΒΑΘΗ – ΙΛΙΟΝ – ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (ΜΕΣΩ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ)
  • Β12 ΣΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ – ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ (ΠΑΝΟΡΑΜΑ)
  • Γ12 ΚΑΜΑΤΕΡΟ – ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΙΛΙΟΝ – ΠΟΛ/ΧΝΕΙΟ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 024 ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΣΤ. ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 057 ΟΜΟΝΟΙΑ – ΛΟΦΟΣ ΣΚΟΥΖΕ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 420 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ (μέσω ΚΗΦΙΣΟΥ)
  • 444 ΣΤ. ΕΙΡΗΝΗ – ΓΑΛΑΤΣΙ – ΣΤ. ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 602 N. ΙΩΝΙΑ – ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ – ΣΤΑΘ. ΠΑΝΟΡΜΟΥ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 700 ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ) – ΣΤ. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 701 ΚΑΜΑΤΕΡΟ – ΙΛΙΟΝ – ΣΤ. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 706 ΣΤ.ΑΓ.ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΙΛΙΟΝ (ΜΕΣΩ Λ. ΑΝ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ) (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 719 ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ – ΠΑΛΑΤΙΑΝΗ – ΣΤ. ΛΑΡΙΣΗΣ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 720 ΑΝΑΚΑΣΑ -ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΣΤ.ΑΤΤΙΚΗ
  • 730 ΛΟΦΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ – ΣΤ. ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΖΩΟΔ. ΠΗΓΗ
  • 732 ΑΓ. ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ – ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 733 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 747 ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΠΑΝΟΡΑΜΑ – ΣΤ. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 748 ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ – ΣΤ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 755 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΚΟΚ. ΜΥΛΟΣ – ΣΤ. ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 822 ΣΤ. ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΝΕΑ ΖΩΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 823 ΣΤ. ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 892 ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ – ΧΑΪΔΑΡΙ – ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΙΛΙΟΝ

Θεσσαλονίκη: Ρομά τα έκαναν… γυαλιά καρφιά σε κατάστημα εστίασης στο Κορδελιό – Τέσσερις τραυματίες

Φυσικά δεν είναι μόνο η Δυτική Αττική που έχει δεχθεί τα… πυρά των Ρομά τις τελευταίες ημέρες.

Και η Θεσσαλονίκη έχει επηρεαστεί άμεσα από τις έντονες διαμαρτυρίες της φυλής, αφού μην ξεχνάμε πως όλα από εκεί ξεκίνησαν.

Το βράδυ της Τετάρτης ομάδα Ρομά τα έκανε… γυαλιά καρφιά σε κατάστημα εστίασης στο Κορδελιό

Φθορές σε κατάστημα εστίασης επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή του Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσαν Ρομά που εισέβαλλαν στο εσωτερικό του, ενώ καταγράφηκαν επίσης και ξυλοδαρμοί εναντίον του ιδιοκτήτη και τριών υπαλλήλων του καταστήματος τους οποίους και τραυμάτισαν ευτυχώς ελαφρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδα grtimes.gr και τα όσα είπαν υπάλληλοι, όλα ξεκίνησαν «όταν Ρομά τηλεφώνησαν στο μαγαζί και ζήτησαν τραπέζι. Όταν τους είπαμε ότι δεν έχει, μας απείλησαν ότι θα έρθουν και θα μας δείρουν», περιγράφει υπάλληλος του καταστήματος.

Λίγο αργότερα, στο μαγαζί εστίασης έφτασαν δύο νεαροί, οι οποίοι ζήτησαν «να βγει ο υπάλληλος έξω, προκειμένου να καυγαδίσουν μαζί του. Έγινε μια φασαρία νωρίτερα. Τους είπαμε ότι έχει τραπέζι έξω, αλλά δεν ήθελαν να καθίσουν» λέει ο υπάλληλος.

Τα δύο άτομα αποχώρησαν όμως λίγο αργότερα επέστρεψαν συνοδευόμενοι από άλλα 15 άτομα όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, τα οποία εισέβαλλαν στο μαγαζί προκαλώντας ζημιές, ενώ επιτέθηκαν εναντίον της διεύθυνσης και των υπαλλήλων προκαλώντας τραυματισμούς σε τέσσερις. Στον ιδιοκτήτη και σε τρεις εργαζόμενους.

Να σημειωθεί ότι στο κατάστημα την ώρα της επίθεσης, υπήρχε και άλλος κόσμος. «Είκοσι χρόνια δουλεύω εδώ, τέτοιο πράγμα δεν έχει ξαναγίνει. Ήρθαν με αυτοκίνητα που δεν είχαν πινακίδες, μέχρι να φτάσει η αστυνομία είχαν αποχωρήσει» προσθέτει ο υπάλληλος του καταστήματος.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου παρείχε τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, καθώς οι τραυματισμοί ήταν ελαφριοί και αστυνομικές δυνάμεις.

Πατρών – Πύργου: Ένταση μεταξύ Ρομά και ΜΑΤ – Φθορές σε φορτηγό – Σε επιφυλακή η Αστυνομία

Και η Δυτική Ελλάδα δεν έμεινε ανεπηρέαστη από την οργή των Ρομά.

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου στο ύψος των Βραχνέικων, όταν 30 άτομα της φυλής Ρομά έκλεισαν τον δρόμο ανάβοντας φωτιές.

Αμέσως βρέθηκαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες πέταξαν βόμβες κρότου λάμψης, με τους Ρομά να… φεύγουν προς τα χωράφια, ενώ στη συνέχεια υπήρξε πετροπόλεμος ανάμεσα στις δύο πλευρές,

Παρ’ όλα αυτά τα ΜΑΤ φαίνεται να παραμένουν παρατεταγμένα, για παν ενδεχόμενο με την κυκλοφορία ωστόσο, να διεξάγεται κανονικά κυρίως από τις 21:30 και έπειτα από την στιγμή που άνοιξε ο δρόμος.

Η συμβολή της Πυροσβεστικής πολύτιμη καθώς καθάρισε το οδόστρωμα, ενώ εκτός από τα ΜΑΤ στο σημείο βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποφευχθεί νέα συγκέντρωση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα flamis.gr, οι Ρομά πέταξαν πέτρες και προκάλεσαν φθορές σε ένα διερχόμενο φορτηγό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ