Ντυθείτε καλά. Έρχονται χιόνια!

Ντυθείτε καλά. Έρχονται χιόνια!

 

Βροχερό είναι το σκηνικό του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ τα πρώτα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τοπικά και τα 8 μποφόρ. Από αύριο Δευτέρα ο χειμώνας κάνει δυναμική «είσοδο» με χιόνια ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές, πτώση της θερμοκρασίας αλλά και θυελλώδεις ανέμους που τοπικά θα φθάνουν και τα 9 μποφόρ.

Ειδικότερα σήμερα Κυριακή περιμένουμε στην Αττική από το μεσημέρι τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις και από το μεσημέρι αρχικά βροχές και βαθμιαία καταιγίδες, αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το βραδύ βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς Κελσίου.

 

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

Μακεδονία, Θράκη:

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα αλλά από το απόγευμα στη Μακεδονία βαθμιαία θα ασθενήσουν. Λίγα χιονιά θα πέσουν σε ορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 1600m). Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και το βραδύ στα ανατολικά βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα κυμανθεί 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος:

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα δυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος:

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες κυρίως στις βορειότερες περιοχές θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Λίγα χιονιά θα πέσουν σε ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας (ενδεικτικό υψόμετρο 1800m). Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη:

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές από το μεσημέρι στις Κυκλάδες και από το απόγευμα στην Κρήτη. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα:

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές όπου από το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Τη Δευτέρα (03/12), στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1300μ) και το βράδυ σε περιοχές της βόρειας χωράς με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 800 μετρά). Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα νοτιά τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία στα δυτικά και αργότερα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 και πιθανόν 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Την Τρίτη (04/12), στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν τις πρωινές ώρες ισχυρές και βαθμιαία εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χωρά αρχικά τοπικές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Αιγαίο, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας, αλλά γρήγορα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 9 μποφόρ και βαθμιαία από τα δυτικά σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ