Νοσοκομείο “Αττικόν”: Έκλεψαν λάπτοπ και σκληρούς δίσκους με θεραπευτικά πρωτόκολλα καρκινοπαθών

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, καθώς αποκάλυψε ότι έκλεψαν λάπτοπ και σκληρούς δίσκους στο Νοσοκομείο “Αττικόν“. Σύμφωνα με τον ίδιο η κλοπή σημειώθηκε στο τμήμα Ακτινοθεραπείας του νοσοκομείου.

Όπως αναφέρει, το πρωί της Τρίτης οι εργαζόμενοι του τμήματος διαπίστωσαν ότι εκλάπησαν 4 λάπτοπ  και δύο σκληροί δίσκοι που περιέχουν τα θεραπευτικά πρωτόκολλα των ασθενών  με καρκίνο που υποβάλλονται  σε ακτινοθεραπεία και συνδέονται με τα  ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα.

Εξαιτίας αυτού δεν μπορούν να υποβληθούν οι ασθενείς  με καρκίνο σε ακτινοθεραπεία με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία τους, σημειώνει χαρακτηριστικά και απευθύνει έκκληση στους δράστες να επιστρέψουν τα κλοπιμαία.
“Να βρουν τρόπο να τα επιστρέψουν οι κλέφτες. Προφανώς τους είναι άχρηστα. Δεν ξέρουν ίσως τι έκλεψαν. Να βρεθεί ένας τρόπος να τα επιστρέψουν χωρίς κίνδυνο. Κινδυνεύουν ασθενείς. Τους παρακαλούμε. Βέβαια με αυτό το συμβάν αναδεικνύεται άλλη μια φορά η ανύπαρκτη φύλαξη των νοσοκομείων” τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ