Νηστεία της Σαρακοστής: Οφέλη και πιθανοί κίνδυνοι

Η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος BSc (Hons), Βασιλική Σκρέτα, εξηγεί πώς μπορεί η νηστεία να γίνει σωστά, έτσι ώστε να μην ενέχει κινδύνους και ελλείψεις.

Διανύοντας την περίοδο της Σαρακοστής, πολλοί από μας ακολουθούμε ένα διατροφικό πρόγραμμα νηστείας, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Άλλοι για να εκπληρώσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα και άλλοι ως μια ευκαιρία αποτοξίνωσης του οργανισμού, μέσω του αποκλεισμού των τροφών ζωικής προέλευσης και της συνεπακόλουθης αύξησης των φυτικών τροφών, όπως λαχανικά, όσπρια, ζυμαρικά, φρούτα.

Το ερώτημα είναι: κάνει πράγματι η νηστεία καλό στον οργανισμό και προάγει την υγεία; Περικλείει η νηστεία κινδύνους για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού;

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ