Νίκη Κεραμέως: Παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ για τον θεσμό του μέντορα

Παράνομη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο και η απεργία της ΑΔΕΔΥ -όπως και της ΔΟΕ– για το νέο θεσμό του μέντορα, όπως γνωστοποίησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με ανάρτησή της στα social media.

«Παράνομη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο και η απεργία της #ΑΔΕΔΥ -όπως και η πανομοιότυπη της #ΔΟΕ-για το νέο θεσμό του μέντορα που υποστηρίζει τους νέους εκπαιδευτικούς. Οι προσπάθειές μας όλες έχουν ένα στόχο: την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στη χώρα μας. Η Παιδεία αλλάζει #ΣτηνΠράξη», τονίζει η υπουργός Παιδείας.

Η Νίκη Κεραμέως είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, έπειτα από αίτημα της ΔΟΕ.

«Στα σχολεία μας αυτή τη χρονιά ξεκίνησε ο θεσμός του «μέντορα», δηλ. έμπειροι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν και καθοδηγούν τους νεότερους συναδέλφους τους. Συνδικαλιστικές ηγεσίες κήρυξαν απεργία διαρκείας για το θεσμό αυτό (όπως και για την αξιολόγηση σχολικής μονάδας, την αξιολόγηση εκπαιδευτικού συστήματος «PISA» αλλά και απεργία για τις εξετάσεις στα πρότυπα σχολεία). Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, δηλαδή, δεν θέλουν να υποστηρίξουν τους νεότερους συναδέλφους τους και αξιώνουν την μη εφαρμογή του νόμου. H απεργία αυτή κρίθηκε παράνομη από το Δικαστήριο. Στη συνέχεια, η ΔΟΕ ζήτησε «κάλυψη» από την ΑΔΕΔΥ, δηλαδή να προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ ως ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο ολόιδια απεργία με αυτήν που κρίθηκε παράνομη. Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε ολόιδια απεργία, και σήμερα προσέφυγα στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθεί και αυτή η απεργία παράνομη.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ένα καλύτερο σχολείο, με εκπαιδευτικούς που θα γίνονται συνεχώς καλύτεροι και θα προσφέρουν ακόμη περισσότερα στα παιδιά μας», ανέφερε η υπουργός Παιδείας σε ανάρτησή της, την Τρίτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ