Νίκαια: Εισέβαλαν στο νοσοκομείο και τα έκαναν «γυαλιά καρφιά»

Για επικινδυνότητα στα νοσοκομεία έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, καταγγέλλοντας ένα περιστατικό επίθεσης στο νοσοκομείο της Νίκαιας, που έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης 8 Φεβρουαρίου 2022.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, οκτώ Ρομά εισέβαλαν στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας που δεν εφημέρευε, και αγνοώντας πλήρως τον υπεύθυνο ασφαλείας, πήγαν στα επείγοντα φωνάζοντας για ένα γιατρό, καθώς ήταν τραυματισμένος ένας 16χρονος. Πριν προλάβει να φτάσει κάποιος γιατρός, οι Ρομά άρχισαν να σπάνε ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, προκαλώντας φθορές στον χώρο του νοσοκομείου.

Νίκαια: Δείτε φωτογραφίες από τις φθορές που προκάλεσαν οι Ρομά

Νίκαια νοσοκομείο

Νίκαια νοσοκομείο

Νίκαια νοσοκομείο

«Δεν μας φθάνει η κούραση, η εξάντληση, κινδυνεύει και η ζωή μας από το κάθε επικίνδυνο άτομο που επισκέπτεται τα νοσοκομεία. Χθες βράδυ στις 11 μ.μ. έφθασαν στα επείγοντα του νοσοκομείου Νίκαιας ένας 16χρονος Ρομά που είχε τραύμα στο χέρι του, συνοδεία επτά ατόμων. Το περίεργο είναι πως έφθασαν εκεί σε ένα νοσοκομείο που δεν εφημέρευε. Ελλιπέστατη φύλαξη. Πως μπήκαν συνολικά 7 άτομα;» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

«Ζήτησε γιατρό και πριν προλάβει να τελειώσει το αίτημα άρχισαν όλοι να σπάνε ότι έβρισκαν μπροστά τους. Τα έκαναν λαμπόγιαλο. Επικράτησε πανικός. Επενέβη η ασφάλεια του νοσοκομείου έγκαιρα και η αστυνομία και γλυτώσαμε τα χειρότερα. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Τι άλλο θα πάθουμε; Τα έχουμε δει όλα!» κατέληξε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Έχει ξαναγίνει παρόμοιο περιστατικό

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο» επεσήμανε ο νευροχειρούργος και διευθυντής του νοσοκομείου, κ. Παπανικολάου, ο οποίος ανέφερε ότι πιθανόν οι δράστες να ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός προσωπικού.

“Τα αίματα που φαίνονται στις φωτογραφίες στους διαδρόμους είναι από το τραυματισμένο άτομο, που είχε υποστεί θλαστικό τραύμα στα χέρια» πρόσθεσε. Ο κ. Παπανικολάου τόνισε επίσης πως τέτοιες συμπεριφορές δεν αφορούν τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου αλλά αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ