Νέος συναγερμός – Έξι κρούσματα κορονοϊού σε κατασκήνωση στο Λαύριο

Σε ακόμη μία κατασκήνωση παρουσιάστηκαν κρούσματα κορονοϊού. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του notioanatolika.gr, καταγράφηκαν έξι μολύνσεις σε σε ιδιωτική παιδική κατασκήνωση σε παραθαλάσσια περιοχή του Λαυρίου και βάσει των ίδιων πληροφοριών αφορούν παιδιά και στελέχη της δομής.

Μόλις τα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν κλήθηκαν οι γονείς και παρέλαβαν τα παιδιά που είχαν προσβληθεί, αλλά και όλα όσα βρίσκονταν στις ίδιες ομάδες με αυτά, ενώ απομακρύνθηκαν οι ομαδάρχες και ομαδάρχισσές τους. Σημειωτέον ότι η κατασκηνωτική περίοδος άρχισε την Πέμπτη 1η Ιουλίου και μάλιστα στην εν λόγω δομή τηρήθηκαν αυστηρά μέτρα κατά την προσέλευση των κατασκηνωτών (παιδιών ηλικίας 6 έως και 16 ετών) που όφειλαν να έχουν μαζί τους εκτυπωμένο και να παραδίδουν στον υπεύθυνο, αρνητικό αποτέλεσμα ελέγχου με ταχεία μέθοδο ανίχνευσης αντιγόνου (rapid- test) που πραγματοποιήθηκε εντός 24 έως 48 ωρών πριν από την προσέλευση.

Λίγα 24ωρα μετά τη διάγνωση των κρουσμάτων αυτών υπήρξε επίσκεψη κλιμακίου του ΕΟΔΥ ενώ η διοίκηση της κατασκήνωσης ανέλαβε την υποχρέωση να υποβάλει, ανά τέσσερις ημέρες και με δικά της έξοδα, όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτή (κατασκηνωτές, στελέχη και εργαζόμενους) σε νέα rapid tests.

Επιπροσθέτως δεν πραγματοποιούνται επισκεπτήρια γονέων οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να φτάνουν μέχρι την είσοδο της κατασκήνωσης για να παραλάβουν ρούχα και αντικείμενα των κατασκηνωτών ή να τους παραδώσουν νέα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ