Νέος Μαρμαράς: Ο Ιούδας εφέτος κρατούσε καλάσνικοφ

Έναν “Ιούδα” γεμάτο συνθήματα από την επικαιρότητα, τα περισσότερα αντιπολεμικά, διαπόμπευσαν και αργότερα θα κάψουν, στην περιοχή του Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής, οι κάτοικοι σήμερα, τηρώντας το έθιμο.

Στα ρούχα του ανδρείκελου ήταν γραμμένα τα «κακά» που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο, τα οποία πρέπει να “καούν”, όπως λέει το έθιμο, γι’ αυτό και το ανδρείκελο καίγεται, ώστε να εξαφανιστούν όλα αυτά που φέρνουν πόνο στη Γη. Φέτος λοιπόν ο “Ιούδας” κρατούσε στα χέρια του ένα καλάσνικοφ και μία μπύρα, ενώ στα ρούχα του είναι γραμμένες οι λέξεις «Stop War», Ζελένσκι, Πούτιν, Βενζίνη και Covid-19.

Όπως γράφει το GRTIMES.gr, αμέσως μετά το “Χριστός Ανέστη” οι κάτοικοι θα κάψουν το ανδρείκελο, στον Νέο Μαρμαρά, σε μία φαντασμαγορική τελετή, κι ενώ θα ψάλλεται το Χριστός Ανέστη, και από τα δεκάδες ψαροκάϊκα θα εκτοξεύονται βεγγαλικά στους ουρανούς. Άλλα βεγγαλικά θα εκτοξευτούν και από το Λιμάνι.
Το Κάψιμο του Ιούδα πραγματοποιείται κάθε χρόνο, με τους νέους να συνεχίζουν το συγκεκριμένο έθιμο και να βάζουν φωτιά σε ομοίωμα του Ιούδα, δίπλα από τον Ιερό Ναό του χωριού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ