Νέος σεισμός ΤΩΡΑ στην Σάμο

Νέος ισχυρός σεισμός σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 31/8 στην Σάμο.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το μέγεθος της νέας σεισμικής δόνησης ήταν 4,5 Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 14 χλμ νότια νοτιοδυτικά του Πυθαγορείου. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται σε 15, 2 χλμ.

σεισμός στην Σάμο

Nωρίτερα είχαν σημειωθεί στην περιοχή ακόμη δύο ισχυροί σεισμοί, μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 12.56΄το μεσημέρι, και 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 13.24΄.  Το επίκεντρο των δονήσεων, σχεδόν κοινό και στις δύο δονήσεις, βάθους περί τα 13 χλμ, ήταν στον υποθαλάσσιο χώρο 15 χλμ νοτιοδυτικά του Πυθαγορείου Σάμου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βορείου Αιγαίου, δεν έχουν υπάρξει αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς.   Όπως αναφέρει το samos24.gr συνεργεία της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας και των δήμων έχουν βγει έξω και πραγματοποιούν σχετικούς ελέγχους.  Οι κάτοικοι του νησιού παρακαλούνται να αποφεύγουν τις παλιές κατασκευές και να ακολουθούν τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στο enikos.gr τόνισε ότι οι δύο δονήσεις έγιναν νότια του νησιού και δεν υπάρχει καμία σύνδεση με τον σεισμό των 7 Ρίχτερ που είχε γίνει βόρεια της Σάμου στις 30 Οκτωβρίου του 2020.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ