Νέο Ηράκλειο: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τις σημερινές συγκεντρώσεις παρά την απαγόρευση – Φόβοι για επεισόδια

Συναγερμός έχει σημάνει σήμερα (01/11) στις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων από την επίθεση κατά την οποία τραυματίστηκαν θανάσιμα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής. Αντιφασιστικές ομάδες, φορείς και συλλογικότητες καλούν σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Νέο Ηράκλειο, κατά της πανευρωπαϊκής διαδήλωσης ακροδεξιών οργανώσεων στην περιοχή. Ήδη από τα ξημερώματα της Τετάρτης υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία. 

Φόβος για επεισόδια – Απαγόρευση συγκεντρώσεων

Οι ελληνικές Αρχές σε συνεργασία με την Europol έχουν μια λίστα με ονόματα μελών ακροδεξιών οργανώσεων τα οποία εφόσον εντοπιστούν κατά τον έλεγχο εισόδου στη χώρα μας, θα επιστρέφουν πίσω στην πατρίδα τους για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται πως παρότι υπάρχει απόφαση της αστυνομίας για απαγόρευση συγκεντρώσεων στην Αθήνα από τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης 1/11 έως τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης (02/11), έχουν προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα (19.00) στο Νέο Ηράκλειο συγκεντρώσεις από ακροδεξιές ομάδες.

Αυτό που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στις αρχές είναι πως στις 18:00, επίσης στο Νέο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστική διαδήλωση.

Σύλληψη 21 ακροδεξιών Ιταλών στο «Ελ. Βενιζέλος»

Έπειτα από πληροφορίες των αρχών πως μια ομάδα Ιταλών ακροδεξιών θα έφτανε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» βραδινές ώρες της Τρίτης (31/10), οργανώθηκε ειδική επιχείρηση πρόληψης και καταστολής επεισοδίων με τους αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες στους 21 Ιταλούς με το που έφτασαν στο αεροδρόμιο και να τους οδηγούν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, όπου κρατούνται, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ήδη έχει κινηθεί σε βάρος τους η διαδικασία της διοικητικής απέλασης τους πίσω στη Ιταλία, για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Ωστόσο, υπάρχει φόβος για το ενδεχόμενο να έχουν περάσει ήδη τα σύνορα και να βρίσκονται στην Αθήνα μέλη Ευρωπαϊκών φασιστικών οργανώσεων, υπάρχει στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας και γι’ αυτό δεν αποκλείεται μέσα στη μέρα να υπάρξουν και έκτακτα επιπρόσθετα μέτρα αστυνόμευσης.

Κλειστός ο σταθμός «Ηράκλειο» σε ΗΣΑΠ και προαστιακό

Για το λόγω αυτό υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από την ΕΛ.ΑΣ, καθότι θα βρίσκονται επί ποδός πάνω από 3.000 αστυνομικοί, ενώ ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ θα αποτρέπουν, σε μεγάλη ακτίνα, την προσέγγιση του μνημείου των δύο δολοφονημένων μελών της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα εξετάζεται και το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν και drones, έτσι ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή αστυνόμευση σε ολόκληρη την Αθήνα.

Επιπλέον με εντολή της Αστυνομίας, κλειστοί θα είναι την Τετάρτη από τις 14:00 το μεσημέρι οι σταθμοί Ηράκλειο της γραμμής 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) αλλά και του Προαστιακού, με τους συρμούς να διέρχονται από τους σταθμούς, χωρίς να πραγματοποιούν στάση και θα επαναλειτουργήσουν μόνο με νεότερη εντολή της ΕΛ.ΑΣ μέσα στη μέρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ