Νέο Ηράκλειο: Ένοχος ο 30χρονος για την επίθεση κατά μελών της ΚΕΕΡΦΑ – “Ήμουν φασίστας”

Ένοχος για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συρροή για δυο από τους παθόντες, διατάραξη κοινής ειρήνης και παράνομη οπλοκατοχή κρίθηκε από το Αυτόφωρο ο 30χρονος κατηγορούμενος για για την επίθεση σε βάρος μελών του ΚΕΕΡΦΑ που πραγματοποιούσαν εκδήλωση στο Νέο Ηράκλειο.

Της Άννας Κανδύλη 

«Δεν ήταν πρόθεση μου να γίνει οτιδήποτε και ζητώ συγγνώμη» είπε στο τέλος της δίκης, ενώ κατά την απολογία του υποστήριξε ότι εκείνος δέχτηκε επίθεση και αμύνθηκε.

Σχετικά με τις φωτογραφίες του, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, υποστήριξε πως προέρχονται από το ναζιστικό παρελθόν του… «Οι φωτογραφίες που έχουν βγει από το ναζιστικό παρελθόν μου ανήκουν στο παρελθόν. Όταν με χτύπησαν το 19 αποφάσισα να αποτραβηχτώ από τα πάντα. Το μέλλον μου είναι αυτό. Έχω φύγει από όλα. (…) Ήμουν φασίστας.

Ήμουν στη Χρυσή Αυγή. Θεώρησαν ότι είμαι εχθρός. Οι φωτογραφίες είναι από 20-21 ετών. Δεν τα ενστερνίζομαι πλέον όλα αυτά. Μπορώ να βγάλω το μπουφάν να σας δείξω ότι έχω καλύψει και το τατουάζ».

Νέο Ηράκλειο: Άγρια επίθεση

«Μόλις βγήκε η φωτογραφία όρμηξαν επάνω για να διαλύσουν τη συγκέντρωση. Δεν υπήρξε συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων. Εμείς ήμασταν με συνθήματα και εκείνοι μας χτύπησαν. Όρμηξαν να διαλύσουν τα πάντα. Αρχίσαμε να τους φωνάζουμε φασίστες. Μας ραπίσανε στο ξύλο. Εμένα με έριξαν κάτω. Ξανασηκώθηκα με έριξαν πάλι κάτω με μπουνιές. Κυρίως ο κατηγορούμενος» κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας, αναφερόμενος σε μια ομάδα, στην οποία ο κατηγορούμενος φαινόταν να είναι ο υπεύθυνος.

Όπως εξήγησε, δέχτηκε μπουνιές και κλωτσιές στα χέρια και την πλάτη. «Ο κατηγορούμενος φώναξε τέλος και έφυγαν. Διαπίστωσα ότι ερχόταν προς το μέρος μας ο κόσμος από τις γύρω καφετέριες» ανέφερε και ο δικηγόρος του επέδειξε φωτογραφίες στο δικαστήριο από στιγμιότυπα που αποτυπώθηκαν σε βίντεο τα οποία τράβηξαν μέλη της αντιφασιστικής συγκέντρωσης.

Για έναν «πατριώτη» έκανε λόγο η σύντροφος του κατηγορουμένου λέγοντας πως έχει στοχοποιηθεί. «Το έχω ζήσει. Εμένα με ενημέρωσε ότι θα πάει για μια οικονομική συναλλαγή στο Ηράκλειο και από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα τα έμαθα από δημοσιεύματα» είπε. «Έχω δεχτεί κι εγώ απειλητικά μηνύματα με χαρακτηρισμούς όπως π****, κ***** Αλβανίδα γυναίκα του φασίστα. Έχει δεχτεί ξυλοδαρμό στο παρελθόν μπροστά στα μάτια μου. Θα μπορούσε να ήταν σε αυτοάμυνα».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ