Νέο Ηράκλειο: Ποινική δίωξη για 4 πλημμελήματα στον 30χρονο ακροδεξιό που συνελήφθη

Ποινική δίωξη για τέσσερις πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του 30χρονου που συνελήφθη για την επίθεση που δέχθηκαν μέλη της ΚΕΕΡΦΑ το απόγευμα της Κυριακής στο Νέο Ηράκλειο.

Της Άννας Κανδύλη

Συγκεκριμένα διώκεται για:
-Διατάραξη κοινής ειρήνης
-Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή
-Φθορά ξένης ιδιοκτησίας
-Οπλοκατοχή

Ο κατηγορούμενος κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο ενώ εξήχθη αντίγραφο της δικογραφίας για ένα ακόμα πρόσωπο το οποίο έχει ταυτοποιηθεί.

“Ενεπλάκη εκ του μη όντως σε μια συμπλοκή διότι βρέθηκε όλως τυχαίως στην πλατεία Νέου Ηρακλείου με αποτέλεσμα επειδή παλιότερα είχε υποβάλλει μια μηνυτήρια αναφορά λόγω διαφορών που είχε, τον είχαν στοχοποιήσει και είχαν αναρτήσει το πρόσωπο του σε ιστοσελίδα αναρχικών.

Μόλις προσέγγισε την πλατεία για άλλο λόγο, δεν γνώριζε τι συνέβαινε, άρχισαν να του επιτίθενται.

Στο πλαίσιο της άμυνας, για να προασπίσει τον εαυτό του, δημιουργήθηκε αυτό. Κρατήθηκε στη ΓΑΔΑ. Σχηματίστηκε δικογραφία και του αποδίδεται προς το παρόν, για φθορά ξένης περιουσίας και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και αναμένεται άσκηση ποινικής δίωξης και η περαιτέρω πορεία της αυτόφωρης διαδικασίας” δήλωσε ο δικηγόρος του Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς.

Νέο Ηράκλειο ακροδεξιοί

Ερωτηθείς ο κ. Κατσιβάρδας για τάγμα εφόδου απάντησε πως:

“Δεν έχουν αντικειμενική υπόσταση. Κάποιες ιστοσελίδες έχουν σπεύσει χώρος την συγκατάθεση του να αναπαράγουν το παρελθόν του. Ο άνθρωπος εξελίσσεται. Έχει ένα παιδί και την σύντροφό του. Εδώ υπάρχουν ποινικά αδικήματα που του έχουν αποδώσει οι παθούσες.

Φέρεται ότι τα έχει διαπράξει άρα μιλάμε για ποινική δίκη. Δεν ποινικοποιείται το φρόνημα ούτε αστυνομεύεται η σκέψη.
Τα πολιτικά φρονήματα του καθενός δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με μέσον σχηματισμό δικογραφίας. Ταυτοποιήθηκε μέσω ενός video που είχε αναρτηθεί δεδομένου ότι είχε υποβάλλει ο ίδιος μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων γιατί είχε δεχθεί επίθεση η κλοπή από αναρχικούς”.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.