Νεκρός αστυνομικός στον Ασπρόπυργο: «Ασθενοφόρο όσο πιο γρήγορα γίνεται» – Οι δραματικές συνομιλίες στον ασύρματο

Συγκλονιστικό είναι το ηχητικό ντοκουμέντο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο ΑΝΤ1, στο οποίο ακούγονται οι δραματικές εκκλήσεις των ενστόλων, που καλούσαν σε βοήθεια για τους συναδέλφους τους, αμέσως μετά την τραγωδία που σημειώθηκε κατά την καταδίωξη στον Ασπρόπυργο.

Ασπρόπυργος: Θρήνος για τον 29χρονο αστυνομικό από την Πάτρα – Νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο συνάδελφός του

Οι δύο ειδικοί φρουροί της ομάδας ΔΙΑΣ επέβαιναν στη μηχανή που μετά τη σύγκρουση με το περιπολικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης το μπροστινό της μέρος στράβωσε. Οι δύο αναβάτες εκτοξεύθηκαν από το δίκυκλο και έπεσαν στο οδόστρωμα. Ο 29χρονος ειδικός φρουρός βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ ο δεύτερος αστυνομικός, 32 ετών, νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, με πολλαπλά τραύματα σε λεκάνη, άκρα και πλευρά.

Τα όσα ειπώθηκαν από τους συναδέλφους τους στον ασύρματο δείχνουν την αγωνία για τη ζωή τους:

Ασπρόπυργος: Η κατεστραμμένη μηχανή μετά τη φονική καταδίωξη – Πώς έγινε το τροχαίο με τον νεκρό αστυνομικό
  • ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Ένας συνάδελφος να διαβιβάσει ψύχραιμα για την κατάσταση των συναδέλφων και το σημείο το ακριβές.
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Από … θέλουμε να έρθει το ασθενοφόρο από ρεύμα προς Αθήνα μετά την λίμνη Κουμουνδούρου, μετά την λίμνη Κουμουνδούρου πάνω στην στροφή.
  • ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Ελήφθη έχουν ενημερωθεί, έχουν ενημερωθεί στην Αθηνών – Κορίνθου ορθόν;
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Ορθόν. Στην Αθηνών – Κορίνθου. Ο συνάδελφος έχει εκσφενδονιστεί.
  • ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Ελήφθη, ελήφθη. Ενημερώνουμε… ενημερώνουμε τώρα.
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Παράκληση σύντομα ένας σταθμός (περιπολικό) στο ανερχόμενο με ρεύμα για Αθήνα στην Αθηνών στο ύψος που βρισκόμαστε. Παράκληση.
  • ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Ένας σταθμός… Να το ενισχύσει. Πού είστε.. πού ακριβώς;
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Το ύψος του τροχαίου παράκληση στο ρεύμα για Αθήνα ένας σταθμός για να κόψει. Έχουμε τον συνάδελφο στο οδόστρωμα, παράκληση.
  • ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Ένας σταθμός στη λίμνη Κουμουνδούρου να ενισχύσει, να κόψει την εθνική. Υπάρχει συνάδελφος στο οδόστρωμα.
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Έχουμε φύγει από την δεύτερη καταδίωξη και πάμε εμείς για εκεί. Το ‘χουμε.
  • ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Ελήφθη ελήφθη ρεύμα προς Αθήνα.
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Κέντρο, ο ένας συνάδελφος είναι πίσω από το περιπολικό και… Παράκληση ασθενοφόρο όσο πιο γρήγορα…
  • ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Έχουν ενημερωθεί.
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Πείτε μας ποιο νοσοκομείο εφημερεύει να μεταφέρουμε τουλάχιστον τον εν ζωή συνάδελφο να τον μεταφέρουμε άμεσα στο νοσοκομείο, Κέντρο.

Βίντεο ντοκουμέντο από την μοιραία καταδίωξη με τον νεκρό 29χρονο αστυνομικό – Αυτά είναι τα δύο ύποπτα οχήματα

Βίντεο ντοκουμέντο από την καταδίωξη των δύο ύποπτων οχημάτων που κατέληξε στο τραγικό τροχαίο με τον νεκρό 29χρονο αστυνομικό στον Ασπρόπυργο, είδε νωρίτερα το μεσημέρι, το φως της δημοσιότητας.

Στις εικόνες, που μετέδωσε ο Alpha, διακρίνονται τα δύο οχήματα που καταδίωκαν οι αστυνομικοί από την περιοχή της Νίκαιας έως την μοιραία στροφή της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, όπου η μηχανή των δύο αστυνομικών της ΔΙΑΣ συγκρούστηκε με περιπολικό, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο 29χρονος και να τραυματιστεί σοβαρά ο 32χρονος συνάδελφός του.

Ασπρόπυργος: «Ο συνοδηγός εκσφενδονίστηκε στο αντίθετο ρεύμα» – Το χρονικό της μοιραίας καταδίωξης με τον νεκρό 29χρονο αστυνομικό

Η καταδίωξη ξεκίνησε τις 04:00 τα ξημερώματα όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης έλαβε κλήση για απόπειρα κλοπής οχήματος από την περιοχή της Νίκαιας και διήρκεσε 22 λεπτά. Στο βίντεο διακρίνονται τα δύο ύποπτα οχήματα, που καταδιώκονται από τις αστυνομικές δυνάμεις, στο 14ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού, στο ρεύμα προς Κόρινθο. Πίσω τους κινείται μία μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ ακολουθούν ένα περιπολικό και πίσω απ’ αυτό η μοιραία μοτοσικλέτα των αστυνομικών της ΔΙΑΣ.

Λίγα μέτρα πιο κάτω, τα δύο οχήματα των υπόπτων έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό -σύμφωνα με τις αρχές- να επιχειρήσουν ακόμη και αναστροφή. Συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Το περιπολικό σταμάτησε για να προχωρήσει στον έλεγχο, σύμφωνα με πληροφορίες, των τεσσάρων δραστών. Όμως η μοτοσικλέτα που ακολουθούσε με ταχύτητα χτύπησε στο πίσω μέρος του περιπολικού. Οι δύο αστυνομικοί έπεσαν στο έδαφος. Ο 29χρονος έχασε την ζωή του επί τόπου, ενώ ο 32χρονος διακομίστηκε με πολλαπλά κατάγματα στο Θριάσιο, όπου οι γιατροί τον διασωλήνωσαν. Πλέον νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Αμέσως μετά το τροχαίο, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν έναν 20χρονο Ρομά, ενώ οι άλλοι τρεις ύποπτοι διέφυγαν με το δεύτερο αυτοκίνητο, όπως μεταδόθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ