Οι νέες καταγγελίες για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο

Ο ασκός του Αιόλου για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο άνοιξε μετά την αποκάλυψη ότι ο γνωστός παρουσιαστής δημοσιοποίησε προσωπικές στιγμές της πρώην συντρόφου του χωρίς τη συγκατάθεσή της. Η 30χρονη κοπέλα έχει στραφεί εναντίον του με μήνυση που κατέθεσε το 2019.

Των Α. ΚΑΝΔΥΛΗ & Θ. ΣΩΤΗΡΗ

Οπως καταγγέλλει σε αυτή, ο εγκαλούμενος επί τρία χρόνια ανέβαζε φωτογραφίες και βίντεο των προσωπικών τους στιγμών σε πορνογραφικές ιστοσελίδες. Μάλιστα, αυτό δεν έγινε όταν χώρισαν, αλλά 20 ημέρες αφού ξεκίνησε η σχέση τους.

Βάσει της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί, το υλικό δεν έμεινε μόνο στα sites όπου το ανέβασε ο κατηγορούμενος πλέον για παραβίαση προσωπικών δεδομένων κατ’ εξακολούθηση, αλλά αναπαρήχθη και από δεκάδες άλλα.

Σύμφωνα με τα όσα έχει πει και δημοσίως η παθούσα, ο ίδιος είχε ένα κανάλι εδώ και περίπου 10 χρόνια, στο οποίο υπήρχαν οκτώ βίντεο και πολλές φωτογραφίες και άλλων γυναικών. Η δίκη είχε οριστεί για το περασμένο καλοκαίρι. Τότε ο Στ. Παναγιωτόπουλος επικαλέστηκε ασθένεια και πήρε αναβολή, με τη διαδικασία να έχει οριστεί για τον Φεβρουάριο του 2022. Η περίπτωση της συγκεκριμένης κοπέλας, όμως, φαίνεται ότι δεν είναι η μοναδική.

Από τη στιγμή που αυτή ήρθε στη δημοσιότητα, ακολούθησαν κι άλλες παθούσες, με πρώτη την τραγουδίστρια Chrysa, που έκανε λόγο για παρενόχλησή της από τον Παναγιωτόπουλο όταν ήταν ανήλικη και βρέθηκαν μαζί σε ένα μπαρ. Στη συνέχεια, μια άλλη κοπέλα, με ανάρτησή της στο Facebook, τον κατήγγειλε για παρενόχληση όταν κι εκείνη ήταν ανήλικη. Οπως αναφέρει, το περιστατικό συνέβη το 2010, όταν ο παρουσιαστής την είχε καλέσει μαζί με την παρέα της στο ραδιόφωνο όπου εργαζόταν ως παραγωγός.

Η τρίτη έως τώρα καταγγελία έγινε από πρώην εργαζόμενη στην εκπομπή «Ράδιο αρβύλα», στην οποία μέχρι χθες ο Στ. Παναγιωτόπουλος ήταν συμπαρουσιαστής. Κατόπιν όλων αυτών, οι επί σχεδόν 14 χρόνια συνεργάτες του, Αντώνης Κανάκης, Γιάννης Σερβετάς και Χρήστος Κιούσης, οι οποίοι δηλώνουν σε κάθε τόνο ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τη δράση του, στρέφονται εναντίον του με αγωγή.

Μέσω αυτής ζητούν αποκατάσταση της ζημίας και της ηθικής βλάβης που έχουν υποστεί τόσο οι ίδιοι όσο και η εκπομπή.

Ανησυχητικό φαινόμενο

«Παγιδευμένη» σε ένα νομικό κενό, που δεν χαρακτηρίζει αυτοτελές αδίκημα την ανάρτηση στο διαδίκτυο οπτικού υλικού σεξουαλικού περιεχομένου εν αγνοία ενός εκ των συμμετεχόντων, η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να αντιμετωπίσει το ανησυχητικό φαινόμενο των «βίντεο εκδίκησης» ή «revenge porn», όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς.

Εξειδίκευση στο αντικείμενο αυτό έχουν τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με αντίστοιχες υπηρεσίες πολλών χωρών, οι οποίες αντιμετωπίζουν χρόνια τώρα τέτοιου είδους αδικήματα. Μέσα στο 2021 δέχθηκαν 13 καταγγελίες για ανάρτηση βίντεο προσωπικού περιεχομένου από γυναίκες, 8 από τις οποίες είναι ενήλικες και 5 ανήλικες.

«Στις περιπτώσεις των ενηλίκων, η δικογραφία κινείται εκ του νόμου στο επίπεδο της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα», αναφέρει στη Realnews στέλεχος του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. «Στις περιπτώσεις ανηλίκων υπάρχει ένα επιπλέον νομικό εργαλείο, αυτό της παιδικής πορνογραφίας, το οποίο μπορεί να επιβαρύνει τον δράστη, όμως οι περισσότερες περιπτώσεις που φτάνουν σε εμάς αφορούν ενήλικες», συμπληρώνει ο ίδιος αξιωματικός.

Παρότι το νομικό πλαίσιο έχει κενό στην αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, οι αξιωματικοί της Αστυνομίας αντιμετωπίζουν τις περιπτώσεις πολύ σοβαρά, καθώς οι καταγγελίες που δέχονται κρύβουν πίσω τους την προσωπική τραγωδία των θυμάτων της «εκδικητικής πορνογραφίας». Σε όλες τις υποθέσεις ανεξαιρέτως, τα θύματα έχουν ζήσει έναν εφιάλτη και βιώνουν πολύ σοβαρές ψυχολογικές συνέπειες, νιώθοντας τα αισθήματα της διαπόμπευσης, του εξευτελισμού και της προδοσίας από τους συντρόφους τους.

Καταγγελίες με… ονοματεπώνυμο

Πριν από ένα χρόνο είχε ξεκινήσει μια διεθνής εκστρατεία για το κλείσιμο πορνογραφικής ιστοσελίδας με έδρα τον Καναδά, στην οποία «ανέβαιναν» τέτοιου είδους αναρτήσεις. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτού του οπτικού υλικού παρουσίαζε νέες κοπέλες που είτε το έστειλαν σε κάποιον σύντροφό τους, είτε λήφθηκε και από τους δύο μαζί. Ομως υπάρχει και οπτικό υλικό που αφορά γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που έτυχε να υποκύψουν στον πειρασμό της φωτογράφισης προσωπικών τους στιγμών και τελικά έπεσαν θύματα εκδίκησης μετά από κάποιον χωρισμό ή απλά από κάποιον ασυνείδητο σύντροφό τους.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ