Νέα στοιχεία για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ο ανακριτής ψάχνει το πραγματικό κίνητρο του δολοφόνου

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΟΥΡΕΛΗ

Οκτώ εβδομάδες από τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά και δυόμισι από τη σύλληψη του δράστη συζύγου της Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο φάκελος για τις Αρχές φαίνεται να μην έχει κλείσει. Η ομολογία του 33χρονου πιλότου δεν έβαλε τέλος στις έρευνες. Εξάλλου, το θέατρο που έπαιζε επί 37 ημέρες, επικαλούμενος δήθεν άγρια ληστεία μετά φόνου από τρεις άγνωστους κακοποιούς, τον έχει καταστήσει αναξιόπιστο. Και το πραγματικό κίνητρο που πυροδότησε τα πιο βίαια και πρωτόγονα ένστικτα του δράστη ίσως να μην έχει ακόμη αποκαλυφθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, ο 12ος τακτικός ανακριτής, που έχει αναλάβει την υπόθεση, ερευνά οικονομικές διαφορές που ενδεχομένως είχαν θύτης και θύμα. Μπορεί από την πρώτη ανάγνωση του προφίλ του ζευγαριού να έβγαινε το συμπέρασμα πως ο Μπάμπης ήταν αυτός που προσέφερε στη νεαρή σύζυγό του μια άνετη ζωή με το εισόδημα του πιλότου, όπως όμως αποκαλύφθηκε, η οικογένεια της 20χρονης έβαζε βαθιά το χέρι στην τσέπη όλο το διάστημα της σχέσης τους. Προκειμένου να καταλήξει σε ένα ασφαλές συμπέρασμα, ο ανακριτής θα εξετάσει τρία στοιχεία.

Αρση τραπεζικού απορρήτου

Πηγές αναφέρουν ότι έχει δοθεί εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος για άρση του απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών τόσο του Μπάμπη όσο και της Καρολάιν. Από την έρευνα αυτή θα αποκαλυφθεί ποια ήταν η πραγματική οικονομική κατάσταση του καθενός, καθώς και οι συναλλαγές που πραγματοποιούσαν, κάποιες εκ των οποίων αφορούσαν την κάλυψη οικονομικών υποχρεώσεων του σπιτιού τους. To οικόπεδο

Το δεύτερο στοιχείο που έχει μπει στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης είναι η αγορά του επίμαχου οικοπέδου στο Πικέρμι. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις δείχνουν μια σειρά γεγονότων που μπορεί να είναι συμπτωματική, ίσως όμως και όχι. Μόλις πέντε ημέρες πριν από τη δολοφονία της Καρολάιν, το ζευγάρι αγόρασε το οικόπεδο για να χτίσει το δικό του σπίτι. Η αγορά στοίχισε 55.000 ευρώ. Τα 50.000 ευρώ τα έδωσε η μητέρα της Καρολάιν. Παρ’ όλα αυτά, το συμβόλαιο συντάχθηκε στο όνομα του 33χρονου. Ο πιλότος είπε τη μισή αλήθεια στους αστυνομικούς. Παραδέχθηκε ότι κατέθεσε αίτηση για τραπεζικό δάνειο, ωστόσο απέκρυψε ότι τα χρήματα τελικά δόθηκαν από τη μητέρα της Καρολάιν, λέγοντας ότι και οι δύο οικογένειες συνεισέφεραν. «Ουσιαστικά, κάποια χρήματα που είχα εγώ στην τράπεζα με τη χρηματική βοήθεια των γονιών μου και των γονιών της Καρολάιν, όλα μαζί, θα έμπαιναν σε ένα κοινό, ας πούμε, ταμείο που θα συμπλήρωνε το δάνειο για το σπίτι», είχε πει χαρακτηριστικά, αποφεύγοντας να διευκρινίσει ότι το 90% του ποσού για την αγορά του οικοπέδου δόθηκε τελικά από την πεθερά του. H προετοιμασία του εγκλήματος Το τρίτο στοιχείο που ερευνά ο ανακριτής είναι το timing του εγκλήματος. Ηταν συμπτωματικό ότι ο 33χρονος κατηγορούμενος αφαίρεσε τη ζωή της γυναίκας του πέντε ημέρες μετά την αγορά του οικοπέδου και μάλιστα στο όνομά του; Ηταν μια βίαιη έκρηξη της στιγμής ή στριφογυρνούσε στο μυαλό του η ιδέα να δολοφονήσει την Καρολάιν και το έπραξε όταν απέκτησε το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο με χρήματα της οικογένειας της 20χρονης; Και πώς μπορεί ουσιαστικά να επικαλείται την κακιά ώρα, όταν η σκηνοθεσία που έστησε μετά τη δολοφονία απαιτούσε προετοιμασία και καθαρό μυαλό, κάτι που δεν διαθέτει κάποιος που βρίσκεται σε ψυχολογικό αδιέξοδο εξαιτίας της απονενοημένης πράξης του;

«Δεν έχουμε πειστεί»

Τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης παρακολουθούν από την πρώτη στιγμή τις εξελίξεις σχετικά με το ειδεχθές έγκλημα. Τα δημοσιεύματα είναι συνεχή, ενώ την Παρασκευή ρεπορτάζ της εφημερίδας «Daily Mail» ανέφερε πως «η Ελληνική Αστυνομία φοβάται ότι ο πιλότος σύζυγος της Καρολάιν μπορεί να μετέφερε ναρκωτικά για καρτέλ και να σκότωσε τη Βρετανίδα σύζυγό του όταν εκείνη το ανακάλυψε».

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ