Νέα Σμύρνη: Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός για τον ξυλοδαρμό του 29χρονου την Κυριακή

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός που φαίνεται να επιτίθεται σε νεαρό άνδρα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης την Κυριακή. Στο βίντεο που έκανε τον γύρο του Διαδικτύου την Κυριακή καταγράφεται ο αστυνομικός να χτυπά με γκλομπ τον 29χρονο άνδρα, περιστατικό που οδήγησε σε πορεία κατά της αστυνομικής βίας το βράδυ της Τρίτης. Σε εξέλιξη είναι η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την τύχη και των υπόλοιπων αστυνομικών που καταγράφηκαν στα βίντεο να παρακολουθούν τον ξυλοδαρμό χωρίς να επέμβουν.

“Μετά τη συλλογή και μελέτη του αναγκαίου αποδεικτικού υλικού, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα Ανθυπαστυνόμος, στο πλαίσιο Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που διεξάγεται για περιστατικό που έλαβε χώρα την 7-3-2021 στη Νέα Σμύρνη (σχετ. το από 07-03-2021 Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Αττικής)” αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Νέα Σμύρνη: Τι λέει ο 29χρονος που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς την Κυριακή

Για τα επεισόδια που συνέβησαν την Κυριακή στην πλατεία της Νέας Σμύρνηςαλλά και τι προηγήθηκε με τους αστυνομικούς μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Πρωινοί Τύποι” ο 29χρονος που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικό. Ο ίδιος εξήγησε γιατί βρισκόταν στην πλατεία και περιέγραψε πώς ξεκίνησε το περιστατικό: “Την προηγούμενη Κυριακή ήμασταν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Υπήρχε μια διαδικασία δημόσια, καλεσμένοι της ανοιχτής συνέλευσης κατοίκων. Εκεί πέρα, ενώ είχαμε ξεκινήσει την κουβέντα, είδαμε ότι είχαν έρθει σε κοντινή απόσταση στην οποία είχαμε οπτική επαφή, 4 μηχανές ΔΙΑΣ, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει ένα σκηνικό έντασης με δύο παρέες που απ’ ό,τι καταλάβαμε ήταν οικογένειες γιατί είχαν και καροτσάκια μαζί τους, προσπαθώντας να επιβάλουν κάποιο πρόστιμο απ’ ό,τι καταλαβαίναμε. Είπαμε κάποια άτομα να πάμε κάπως να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας προς τους συμπολίτες μας εκείνη την ώρα και να διαμαρτυρηθούμε ουσιαστικά γι’ αυτό το σκηνικό έντασης μπροστά σε μικρά παιδιά. Με το που πλησιάσαμε γύρω στα 10 άτομα ρωτήσαμε τις οικογένειες. Σας κόψανε πρόστιμο; Και μας απαντήσανε: “Ναι μας κόψανε επειδή καθόμασταν σε παγκάκι”. Εκεί πέρα κάπως απευθυνθήκαμε στους αστυνομικούς αν είναι σωστό αυτό το πράγμα. Δεν μας απάντησαν αρχικά… Μας είπαν αν εμείς έχουμε χαρτιά μετακίνησης. Τους λέμε ότι έχουμε και ξεκινήσαμε να τους τα δείχνουμε και εκεί πέρα επειδή κάποιο άτομο ξεκίνησε και τράβαγε βίντεο τον έλεγχο αστυνομικών ουσιαστικά προς τα εμάς πλέον. Ένας αστυνομικός στοχοποίησε την κοπέλα αυτή και όρμησε κατά πάνω της να της πάρει το κινητό, μια πολύ έντονη αντίδραση την οποία εμείς διαμαρτυρηθήκαμε για ποιο λόγο γίνεται αυτό το πράγμα και εκεί πέρα οι υπόλοιποι αστυνομικοί άρχισαν να μας σπρώχνουν. Πετάξανε δύο άτομα κάτω. Σίγουρα τον έναν τον ακινητοποίησαν βίαια και ήθελαν να τον προσαγάγουν. Εμείς ζητήσαμε πάλι το λόγο και τους είπαμε, για ποιο λόγο το κάνετε αυτό; Απαγορεύεται να βρισκόμαστε στον δημόσιο χώρο; Στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης; Και εκεί πέρα κάπως απευθύνθηκα στον αστυνομικό και τον ρώτησα αυτό το πράγμα και μου είπε “φύγε από δω ρε”. Δηλαδή ήταν απαράδεκτη η συμπεριφορά του και μετά από αυτό “φύγε από δω ρε”. Ένας αστυνομικός από πίσω που καθόταν με στοχοποιεί συγκεκριμένα εμένα και μου λέει “εσύ συλλαμβάνεσαι” και εκεί με τραβάει από το μπουφάν και μετά ακολουθεί αυτό που είδε όλος ο κόσμος. Γκλοπιές, χτυπήματα παντού σε όλο μου το σώμα. Ακόμη και τώρα έχω μώλωπες και εκδορές στους αστραγάλους, στους μηρούς, στην πλάτη, στους γλουτούς, στο κεφάλι έχω κακώσεις. Ήταν φρικιαστική εμπειρία…” τόνισε ο νεαρός άνδρας.

Στη συνέχεια υπογράμμισε: “Πραγματικά οι άνθρωποι αυτοί δεν παίρνουν από κουβέντες από ό,τι φαίνεται. Δηλαδή δεν θέλουν να κάνουν συζήτηση. Αρέσκονται να ασκούν βία, έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ. Σχετικά με το γεγονός γιατί γίνονται όλα αυτά σήμερα, εγώ νομίζω ότι υπάρχει πολύ μεγάλη κοινωνική οργή για τον έναν χρόνο εγκλεισμού. Υπάρχει ας πούμε πολύ μεγάλος βαθμός αυθαιρεσίας των αστυνομικών σε διάφορους ελέγχους που έχουν συμβεί κατά διαστήματα. Το περιστατικό που έγινε την Κυριακή, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ