Νέα Σμύρνη: Γκράφιτι με… περιβαλλοντικό μήνυμα στην πόλη – ΒΙΝΤΕΟ

Αντίδοτο στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι οι «πράσινες» δράσεις. Ένα τέτοιο παράδειγμα δίνει η Νέα Σμύρνη, μέσα από συνεχείς πρωτοβουλίες του δήμου.

Πήραν κουβάδες, σπρέι, πινέλα και έπιασαν δουλειά. Μία ομάδα από εθελοντές περιβαλλοντικών οργανώσεων, με πρωτοβουλία του Δήμου Νέας Σμύρνης, έδωσαν ζωή σε μια διάβαση πεζών, στη Λεωφόρου Συγγρού.

Ζωγράφισαν τους τοίχους της, παίρνοντας έμπνευση από το περιβάλλον. Τεχνικά συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής καθάρισαν τη διάβαση, προτού γεμίσει χρώματα και ζωγραφιές.

Λίγα χιλιόμετρα μακριά, στο άλσος τη Νέας Σμύρνης ένας τεράστιος κάδος σε σχήμα ψαριού κάνει λίγο πιο ευχάριστη την ανακύκλωση των πλαστικών μιας χρήσης.

«Θέλουμε η Νέα Σμύρνη με του πολίτες της να είναι πρωταγωνιστές στις εξελίξεις για το περιβάλλον. Καταργούμε τα πλαστικά μπουκάλια στο Άλσος Νέας Σμύρνης, θέλουμε ένα Άλσος zero waste», λέει ο Γιώργος Κρίκρης, αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων – Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Τα σχολεία είναι κάθε εβδομάδα στην ατζέντα του αντιδημάρχου καθώς ο ίδιος πιστεύει πως μέσα από αυτά μπορεί να δημιουργηθούν συνθήκες για έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.

«Συνεχίζουμε με δράσεις ανακύκλωσης, κομποστοποιήσης και εκπαιδευτικά εργαστήρια για την κλιματική αλλαγή μέσα στα σχολεία, από νηπιαγωγείο μέχρι λύκειο. Οι μαθητές είναι αυτοί που μπορούν να φέρουν αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς ώστε να αποφύγουμε τις δυσάρεστες συνέπειες για το περιβάλλον και τον πλανήτη».

Πρωτοβουλίες, καινοτομίες, έξυπνες ιδέες και πράξεις μπορούν να μας εξασφαλίσουν έναν καθαρό πλανήτη, ξεκινώντας από μια καθαρή γειτονιά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ