Νέα Σμύρνη: Αυτό το βίντεο θα φέρει σήμερα στη βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ

Ένα νέο βίντεο από τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, όπου φέρεται σύμφωνα με την καταγγελία να εκτοξεύεται μια μολότοφ, από την πλευρά των αστυνομικών, κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, “το συγκεκριμένο-βίντεο ντοκουμέντο θα κατατεθεί στη Βουλή από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα. Η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει απαντήσεις”.

Το βίντεο μεταδόθηκε το βράδυ στο κανάλι Kontra24 και φαίνεται από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων να πετάγεται μια μολότοφ. Το βίντεο έδωσε η ερευνητική ομάδα disinfaux collective που καταγγέλλει και τη συγκεκριμένη ενέργεια. Η τοποθεσία του βίντεο είναι στην οδό Νικολάου Πλαστήρα στη Νέα Σμύρνη και τραβήχτηκε στις 19:20. Η Αναστασία Γιάμαλη ανέφερε ότι η αυθεντικότητα των στιγμιοτύπων έχει εξακριβωθεί με φωτογραφίες από την ερευνητική ομάδα «Disinfaux Collective» και ότι έχει γίνει γεωεντοπισμός του χώρου.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής έκανε παρέμβαση και ο κ. Ηλιόπουλος. “Αυτό το βίντεο απαιτεί απαντήσεις και δεν υπάρχει καλό σενάριο για την κυβέρνηση. Αυτή η μολότοφ είτε έχει φύγει από χέρια αστυνομικού, είτε από χέρια ανθρώπου που δεν φορά στολή αλλά ήταν δίπλα στους αστυνομικούς και υπάρχει ευθύνη των αστυνομικών που βρίσκονταν εκεί. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει για αυτό αύριο” δήλωσε. “Υπάρχουν όλα τα εργαλεία για να δούμε αν είναι αυθεντικό το βίντεο” σημείωσε.

Ο άνθρωπος που κατέγραψε το βίντεο μίλησε στην εκπομπή και είπε πως είναι κάτοικος Νέας Σμύρνης και συμμετείχε για πρώτη φορά σε διαδήλωση.

Μετά την προβολή του, η ομάδα disinfaux collective, δημοσίευσε το βίντεο και σε πιο αργή ταχύτητα, όπως αναφέρει στον λογαριασμό της στο twitter.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ