Νέα Πέραμος: Συνελήφθη απατεώνας που αναζητούσαν εδώ και 9 χρόνια – «Μοίραζε» πλαστές και κλεμμένες επιταγές

Εννέα χρόνια αναζητούσαν οι Αρχές τον 56χρονο που συνελήφθη στη Νέα Πέραμο και ο οποίος είχε καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για απάτες κατ’ εξακολούθηση.

Ο 56χρονος συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής κάθειρξης δέκα ετών και 16 μηνών και ποινή φυλάκισης 17 ετών και ενός μηνός, για τα αδικήματα της απάτης κατά συναυτουργία, της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ επάγγελμα, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της απόπειρας εκβίασης και της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Επιπλέον, εκκρεμούν σε βάρος του διωκτικά έγγραφα της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών με επιπλέον ποινή φυλάκισης 24 ετών και έξι μηνών για τα προαναφερόμενα αδικήματα.

Η συνολική ποινή κάθειρξης-φυλάκισης που του επιβλήθηκε είναι 51 έτη και επτά 7 μήνες.

Ειδικότερα, ο 56χρονος, κατάρτιζε πλαστές επιταγές και τις χρησιμοποιούσε στις εμπορικές του συναλλαγές, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούσε και επιταγές που είχαν κλαπεί, εξαπατώντας ιδιώτες και επιχειρήσεις, αποκομίζοντας ιδιαίτερα μεγάλο περιουσιακό όφελος.  Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών. 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ