Νέα καταγγελία για πρόσφυγες εγκλωβισμένους σε νησίδα στον Έβρο

Νέα καταγγελία για πρόσφυγες  που φέρεται να έχουν εγκλωβιστεί σε νησίδα στον Έβρο, δημοσιεύει το δίκτυο Border Violence Monitoring Network, το οποίο έχει ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές.

Το Border Violence Monitoring Network αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ότι πρόκειται για 49 άτομα, εκ των οποίων τα 45 είναι από τη Συρία, ενώ οι άλλοι τέσσερις είναι Κούρδοι. Η ομάδα έχει εγκλωβιστεί σε νησίδα του Έβρου, κοντά στο Διδυμότειχο. Μεταξύ των εγκλωβισμένων προσφύγων βρίσκονται 16 παιδιά και μία γυναίκα 4 μηνών έγκυος.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι 49 πρόσφυγες βρίσκονται στη νησίδα εδώ και δύο ημέρες, ενώ το δίκτυο Border Violence Monitoring Network αναφέρει ότι έχει προχωρήσει στην ενημέρωση των αρχών, και ότι περιμένει ταχεία ανταπόκριση. Η ανάρτηση του δικτύου αναφέρει επίσης τα εξής:

«Έχουμε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές (ΕΛΑΣ, Frontex, Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα). Καλούμε να υπάρξει ταχεία ανταπόκριση, στην οποία θα τηρούνται τα πλήρη δικαιώματα της ομάδας και θα έχουν πρόσβαση στις υλικές συνθήκες υποδοχής και στις διαδικασίες ασύλου. Οι τελευταίες μέρες μας το έχουν δείξει ότι υπάρχουν σοβαρές συνέπειες σε ενδεχόμενη καθυστέρηση ή μη ανταπόκριση».

 

Το Border Violence Monitoring Network είναι δίκτυο κατά των παράνομων επαναπροωθήσεων.

(Φωτό Αρχείου)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ