Νέα Ιωνία: Αυτοί είναι οι σκληροί κακοποιοί που άνοιξαν πυρ στην καφετέρια – Το «βαρύ βιογραφικό» τους

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των δραστών του αιματηρού περιστατικού με τους πυροβολισμούς και τον έναν νεκρό σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία

Νέα Ιωνία: Πατέρας του 16χρονου που μαχαιρώθηκε στα Πατήσια ο ιδιοκτήτης της καφετέριας

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής LiveNews, οι δράστες, που είναι γνωστοί στις Αρχές, φέρονται να είναι μέλη μίας συμμορίας περίπου 10 Αλβανών. Εμπλέκονται σε εκβιασμούς, υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών αλλά και σωματεμπορίας στο κέντρο της Αθήνας. Όπως μετέδωσε το Μega, έδρα τους θεωρείται ένα κλαμπ στην περιοχή των Σεπολίων, ενώ θεωρείται ότι έχουν διασυνδέσεις με κρατούμενους στις φυλακές. Επίσης φαίνεται να λειτουργούν και σαν «σωματοφύλακες» γνωστών τράπερ, με εμπλοκές σε περιστατικά ξυλοδαρμών.

Ο καβγάς στην καφετέρια ξέσπασε όταν τρία άλλα άτομα μετέβησαν στο μαγαζί, όπου βρίσκονταν ήδη τα μέλη της συμμορίας. Άρχισαν να τσακώνονται μεταξύ τους και στη συνέχεια βγήκαν τα όπλα, με την τραγική αυτή κατάληξη.

Νέα Ιωνία: 37χρονος υδραυλικός το θύμα των πυροβολισμών – Ξεκαθάρισμα μεταξύ συμμοριών «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ.

Η δράση της εν λόγω συμμορίας απασχολεί τόσο το τμήμα εκβιαστών όσο και το τμήμα δίωξης οργανωμένου εγκλήματος.

Τρεις από τους δράστες που αναζητούν οι Αρχές

Νέα Ιωνία Δράστες

Νέα Ιωνία: Εντοπίστηκε το όχημα διαφυγής των δραστών που άνοιξαν πυρ στην καφετέρια – ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο

Νέα Ιωνία Δράστες

Νέα Ιωνία Δράστες

Νέα Ιωνία: Το όχημα διαφυγής των δραστών

Το αυτοκίνητο με το οποίο φέρεται να διέφυγαν οι δράστες του αιματηρού περιστατικού με τους πυροβολισμούς και τον έναν νεκρό σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία, έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, πρόκειται για ένα ασημί τζιπ μάρκας Μερσέντες, το οποίο εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή του Γκύζη, νωρίς το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το όχημα είναι νοικιασμένο από την ίδια εταιρεία από την οποία είχε ενοικιαστεί και το μαύρο πολυτελές τζιπ, που εγκατέλειψαν οι δράστες έξω από την καφετέρια της Νέας Ιωνίας. Στην συγκεκριμένη εταιρεία φέρονται να απευθύνονται συχνά Αλβανοί και Κούρδοι κακοποιοί, προκειμένου να ενοικιάσουν οχήματα.

Οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι αυτό το ασημί τζιπ χρησιμοποίησαν οι δράστες προκειμένου να απομακρυνθούν από την καφετέρια της Νέας Ιωνίας, όπου άνοιξαν πυρ το βράδυ της Τρίτης, με την τραγική κατάληξη του θανάσιμου τραυματισμού ενός θαμώνα του μαγαζιού.

Το ασημί τζιπ έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω έρευνα. Καταγράφεται, εξάλλου, σε βίντεο-ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας της περιοχής όπου έγινε το αιματηρό επεισόδιο.

Όπως έχει ήδη γράψει το enikos.gr, ο 37χρονος άνδρας που έπεσε νεκρός από τους πυροβολισμούς, απλά έτυχε να βρίσκεται στο σημείο την λάθος ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα ήταν υδραυλικός με καταγωγή από την Αλβανία και απλά έτυχε να κάθεται κοντά στην παρέα των Αλβανών που καβγάδισαν και έβγαλαν όπλα.

Οι αστυνομικοί συλλέγουν βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να χαρτογραφήσουν την διαδρομή διαφυγής των δραστών.

Νέα Ιωνία: Πατέρας του 16χρονου που μαχαιρώθηκε στα Πατήσια ο ιδιοκτήτης της καφετέριας

Δύο διαφορετικά περιστατικά που έγιναν σε Νέα Ιωνία και Πατήσια και απασχολούν τις αστυνομικές αρχές τα τελευταία 24ωρα, συνδέονται με την ίδια οικογένεια.

Όπως μετέδωσε το MEGA, ο ιδιοκτήτης της καφετέριας όπου έγινε το φονικό στη Νέα Ιωνία το βράδυ της Τρίτης είναι ο πατέρας του 16χρονου, ο οποίος έπεσε θύμα άγριας επίθεσης στα Πατήσια, το βράδυ της Δευτέρας. Όπως μεταδόθηκε, τα δύο αυτά περιστατικά δεν φαίνεται να συνδέονται μεταξύ τους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 το βράδυ της Δευτέρας, τέσσερις άγνωστοι δράστες προσέγγισαν τον 16χρονο στα Πατήσια και αφού τον τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο στον δεξί μηρό, στην πλάτη και στο στήθος, αφαίρεσαν ένα πορτοφόλι και ένα κινητό τηλέφωνο, που είχε στην κατοχή του.

Ο ανήλικος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση λόγω του τραύματος που φέρει στον πνεύμονα. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται, αλλά έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες – «Γινόταν χαμός»

Οι μαρτυρίες για τις σκηνές φαρ ουέστ που εκτυλίχθηκαν στην καφετέρια της Νέας Ιωνίας, συγκλονίζουν. «Ξαφνικά ακούμε κάποιους κρότους, εγώ νόμιζα γίνεται κάποια γιορτή στην πλατεία, βγαίνω στο παράθυρο, δεν βλέπω πουθενά πυροτεχνήματα, βγαίνει ο διανομέας και φωνάζει ‘πυροβολισμοί, πέστε όλοι κάτω’», αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας.

Η αδελφή του θύματος δήλωσε πως «είχε πάει να δει τον αγώνα και εκεί στο διπλανό τραπέζι έγινε ένας καυγάς μεγάλος και στην προσπάθειά του να φύγει τον χτυπήσανε, μάλλον τον μπερδέψανε με κάποιον άλλον που ήταν εκεί μέσα; Πρέπει να ήταν με την κοπέλα του δίπλα».

Το περιστατικό συνέβη σε καφετέρια της οδού Κασταμονής λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, μια μαύρη Cadillac κατέφθασε έξω από την καφετέρια, στάθμευσε και μία ομάδα επτά ανδρών μπήκε στο μαγαζί. Οι επτά άνδρες κάθισαν σε ένα τραπέζι, ενώ όταν μπήκαν τρία άλλα άτομα ξέσπασε έντονος καβγάς. Οι δράστες δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ στο εσωτερικό του χώρου. Οι πυροβολισμοί πέτυχαν τον 37χρονο θαμώνα, ο οποίος είχε πάει στο μαγαζί με τον αδελφό του για να παρακολουθήσουν ένα αγώνα ποδοσφαίρου.

«Βγήκα στο μπαλκόνι και είδα και τις υπόλοιπες τουφεκιές μέσα στο μαγαζί και κόσμο να τρέχει πανικόβλητο δεξιά και αριστερά από όλες τις πόρτες», λέει μάρτυρας. «Βγήκα έξω, γινόταν ένας χαμός εδώ πέρα, τον είδα μέσα, ήταν πεσμένος, ήταν ζωντανός».

Επικράτησε ένα χάος. Οι γείτονες ακούγοντας τους διαδοχικούς πυροβολισμούς, πετάχτηκαν γρήγορα έξω από τα σπίτια τους να δουν τι συνέβη. «Είδα έναν κόσμο πανικόβλητο. Δεν μπορούσα να διακρίνω αν υπήρχαν δράστες, τίποτα, υπήρχε ένας πανικός».

Ο 37χρονος υδραυλικός, ήταν πεσμένος αιμόφυρτος στο πάτωμα. Αφού είχε χάσει ήδη αρκετό αίμα, μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο ΚΑΤ, όπου κατέληξε λίγες ώρες αργότερα.

Έπειτα από έρευνα, οι αρχές περισυνέλλεξαν εννέα κάλυκες των εννέα εκατοστών που ήταν σφηνωμένοι στους τοίχους του καταστήματος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ