Νέα Φιλαδέλφεια: Στον εισαγγελέα οι χούλιγκαν για τα αιματηρά επεισόδια – Υπό δρακόντεια μέτρα η μεταφορά τους

Ενώπιον του εισαγγελέα μεταφέρονται αυτή την ώρα οι 99 εκ των 104 συλληφθέντων για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά τη διάρκεια των οποίων δολοφονήθηκε ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής. Οι συλληφθέντες μεταφέρονται κατά ομάδες με τρία πούλμαν από την ΓΑΔΑ στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Νέα Φιλαδέλφεια: Σταθερή η κατάσταση των τεσσάρων τραυματιών – Παραμένει στον «Ερυθρό Σταυρό» η μητέρα του 29χρονου

Η μεταγωγή τους γίνεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς υπάρχει ο φόβος για ενδεχόμενη πρόκληση επεισοδίων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι διαφύγουν της σύλληψης τουλάχιστον 50 Κροάτες, οι οποίοι συμμετείχαν στην δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσαν χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ κατά οπαδών της ΑΕΚ.

Από τους 104 συλληφθέντες, οι 94 είναι Κροάτες, έξι Έλληνες, ένας Σλοβένος, ένας Γερμανός, ένας Αλβανός και ένας Αυστριακός.

Νέα Φιλαδέλφεια: «Γιατί μας αφήσατε απροστάτευτους;» – Συγκλονίζει η ανάρτηση γυναίκας που έτρεχε να σωθεί από τους χούλιγκαν

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και οι πέντε Κροάτες που εντοπίστηκαν χθες στην Ηγουμενίτσα να επιχειρούν τα ταξιδέψουν για το Μπάρι της Ιταλίας. Οι ίδιοι δήλωσαν πως έκαναν διακοπές στη χώρα μας, χωρίς να αποσαφηνίζουν την διάρκεια αυτών και χωρίς να κατέχουν αποσκευές. Και οι πέντε συνελήφθησαν.

Νέα Φιλαδέλφεια: «Για το ταξίδι των ΒΒΒ γνώριζαν οι πάντες – Άφησαν ένα λιοντάρι να κυκλοφορεί στους δρόμους»

Επίσης, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο 19χρονος Κροάτης, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο για τα Τίρανα και εντοπίστηκε στο συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Ο νεαρός συνελήφθη καθώς προέκυψαν στοιχεία για την εμπλοκή του στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στην εποπτεία των ερευνών η προϊσταμένη της εισαγγελίας Εφετών

Υπενθυμίζεται ότι την εποπτεία των ερευνών για την υπόθεση της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη, έχει αναλάβει ήδη η προϊσταμένη της εισαγγελίας Εφετών Μαρία Γκανέ, η οποία, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, ζήτησε να ενημερώνεται για κάθε στάδιο της έρευνας.

Η κ. Γκανέ θα έχει άμεση ενημέρωση και συνεργασία με τους εισαγγελείς Πρωτοδικών που έχουν επιληφθεί των ερευνών, ώστε να διενεργηθούν με γρήγορους ρυθμούς όλες οι αναγκαίες προανακριτικές ενέργειες για την διερεύνηση κάθε πτυχής της υπόθεσης, που κόστισε την ζωή του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ.

Η επικεφαλής της εισαγγελίας Εφετών έχει ήδη ενημερωθεί για τις ενέργειες που γίνονται ώστε να ταυτοποιηθεί ο φυσικός αυτουργός της δολοφονικής επίθεσης με μαχαίρι, που δέχθηκε ο 29χρονος. Φέρεται να έχει ήδη δώσει εντολή να μην μείνει εκτός ελέγχου κανένας υπαίτιος για όσα έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια και να συνεχιστούν εντατικά οι συλλήψεις, ώστε να βρεθούν ενώπιον των Αρχών οι δράστες της οπαδικής βίας και να τους αποδοθούν ποινικές ευθύνες ανάλογα με τον βαθμό συμμετοχής τους σε όσα έγιναν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Η κ.Γκανέ έχει ζητήσει να αναζητηθούν διερμηνείς οι οποίοι θα χρειαστεί να παρασταθούν στα στάδια της ανάκρισης για τους αλλοδαπούς κατηγορουμένους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ