Νέα Φιλαδέλφεια: Κακουργήματα θα αφορά η δικογραφία για τους συλληφθέντες – Οι τελευταίες πληροφορίες και οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Μόνο κακουργηματικές κατηγορίες περιλαμβάνει η δικογραφία για τους χούλιγκαν που συνελήφθησαν για την δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ και τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες. Βασικότερη κατηγορία, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, είναι αυτή της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Νέα Φιλαδέλφεια: Στον εισαγγελέα οι χούλιγκαν για τα αιματηρά επεισόδια – Υπό δρακόντεια μέτρα η μεταφορά τους

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν η δικογραφία θα περιλαμβάνει και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σχετικά με την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, καθώς από την ΕΛ.ΑΣ. αναμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων (γενετικό υλικό, δακτυλικά αποτυπώματα κα) για να μπορέσουν να ταυτοποιήσουν τον ή τους φυσικούς δράστες του εγκλήματος.

Αμέσως μετά την άσκηση ποινικής δίωξης στους συλληφθέντες, αυτοί αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή σε άλλο κτίριο της Ευελπίδων, προκειμένου να πάρουν προθεσμία ώστε να απολογηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Νέα Φιλαδέλφεια: Σταθερή η κατάσταση των τεσσάρων τραυματιών – Παραμένει στον «Ερυθρό Σταυρό» η μητέρα του 29χρονου

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Ευελπίδων

Οι 99 εκ των συλληφθέντων μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων το πρωί της Τετάρτης (9/8) με τέσσερα φρουρούμενα λεωφορεία και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Στην συντριπτική τους πλειονότητα είναι Κροάτες. Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της μεταγωγής, ακούστηκαν αποδοκιμασίες από πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο.

Νέα Φιλαδέλφεια: «Γιατί μας αφήσατε απροστάτευτους;» – Συγκλονίζει η ανάρτηση γυναίκας που έτρεχε να σωθεί από τους χούλιγκαν

Η μεταγωγή τους από την ΓΑΔΑ έγινε κατά ομάδες, ενώ στην Ευελπίδων έφθασαν και οι πέντε Κροάτες που συνελήφθησαν χθες το βράδυ στην Ηγουμενίτσα. Οι ίδιοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν για το Μπάρι της Ιταλίας, ενώ ισχυρίστηκαν ότι έκαναν διακοπές στην Ελλάδα χωρίς να αποσαφηνίζουν την διάρκεια αυτών και χωρίς να έχουν στην κατοχή τους αποσκευές.

Υπενθυμίζεται ότι συνελήφθη και ένας 19χρονος Κροάτης στο συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Ο νεαρός επέβαινε σε λεωφορείο για τα Τίρανα και συνελήφθη γιατί προέκυψαν στοιχεία για την εμπλοκή του στα επεισόδια. Κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ.

Από τους συνολικά 104 συλληφθέντες, οι 94 είναι Κροάτες, έξι Έλληνες, ένας Σλοβένος, ένας Γερμανός, ένας Αλβανός και ένας Αυστριακός.

Σαρώνουν τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας

Οι αστυνομικοί σαρώνουν τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας, όπως επίσης φωτογραφίες και βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο από την δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσαν οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στους οπαδούς της ΑΕΚ, το βράδυ της Δευτέρας, προκειμένου να συλλέξουν υλικό που θα ρίξει φως στην υπόθεση. Στο πλαίσιο αυτό, αναλύουν και βίντεο από το κομβόι των χούλιγκαν που κατάφερε να διασχίσει ανενόχλητο την μισή χώρα.

Επισημαίνεται πως οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει κάποια από τα οχήματα με τα οποία έφτασαν οι Κροάτες στη χώρα μας και γίνονται έλεγχοι ώστε να εντοπιστούν ευρήματα, που θα βοηθήσουν τις αρχές στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί έχουν ομαδοποιήσει τους συλληφθέντες ανάλογα με τον ρόλο, τον οποίο εκτιμούν οι αστυνομικοί ότι είχαν στη δολοφονική επίθεση, αλλά και στην ίδια την οργάνωση των χούλιγκαν των Κροατών χούλιγκαν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ