Ναυάγιο στην Λέσβο: «Έχουν εντοπιστεί μόνο κάποια σωσίβια» – Τι είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού στον Realfm 97,8

Κορυφώνεται η αγωνία για τους 13 αγνοούμενους ναυτικούς του φορτηγού πλοίου, το οποίο βυθίστηκε ανοιχτά της Λέσβου. «Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί μόνο κάποια σωσίβια» δήλωσε μεταξύ άλλων στον Realfm 97,8 ο Εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νίκος Αλεξίου.

Ναυάγιο στην Λέσβο: Ο πλοίαρχος εξέπεμψε «Mayday» και μετά χάθηκε το στίγμα

Όπως είπε ο κ. Αλεξίου, «ζωντανό εντοπίστηκε ένα από τα 14 μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου, το οποίο βυθίστηκε ανοιχτά της Λέσβου. Μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο Μυτιλήνης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το πλοίο εξέπεμψε SOS έπειτα από μηχανική βλάβη όταν στο σημείο υπήρχαν ριπές ανέμου 10 μποφόρ. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί μόνο κάποια σωσίβια και στην περιοχή επικρατούν πολύ κακές καιρικές συνθήκες».

Ναυάγιο στην Λέσβο: Ζωντανός εντοπίστηκε ένας ναυτικός – Αγωνία για άλλους 13 αγνοούμενους

Σημειώνεται ότι το φορτηγό πλοίο είχε δηλώσει μηχανική βλάβη στις 7 το πρωί. Στις 8:20 ο πλοίαρχος ανέφερε κάποια κλίση του ενεργοποιώντας σήμα κινδύνου «mayday, mayday» σε παραπλέοντα σκάφη και στη συνέχεια χάθηκε από τα ραντάρ.

Το RAPTOR μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο προς την Κωνσταντινούπολη. Εκτιμήσεις αναφέρουν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι πιθανότατα το πλοίο λόγω του έντονου κυματισμού -στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή επικρατούν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 μποφόρ- έβαλε νερό στα αμπάρια με αποτέλεσμα να πάρει κλίση, λόγω βαρύτερου φορτίου και να βυθιστεί.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ