Ναύπλιο: «Πέταξε πάνω από 20 φορές περιττώματα στην αυλή μου, δέχθηκα και απειλές για τη ζωή μου» – Τι απαντά ο δήμαρχος στο enikos.gr

Απαράδεκτα περιστατικά που δεν τα χωράει ανθρώπινος νους σημειώθηκαν για τη δημαρχία στο Ναύπλιο, με τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Δημήτρη Ορφανό να κάνει λόγο μέσω του enikos.gr ακόμη και για απειλητικά σημειώματα για την ίδια του τη ζωή που δέχθηκε, εκτός από τα σκουπίδια και τα περιττώματα σκύλων που έβρισκε στην αυλή της κατοικίας του για δύο μήνες.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν τον Ιούνιο, όταν ο κ. Ορφανός έβρισκε συνεχώς μεγάλους όγκους σκουπιδιών αλλά και περιττωμάτων ζώων στην αυλή του, με αποκορύφωμα τα απειλητικά σημειώματα και ένα γκαζάκι που βρήκε στις 15-17 Ιουλίου, κι όπως είναι λογικό τρομοκρατήθηκε. «Αναγκάστηκα να βάλω κάμερες για να δω τον δράστη αλλά και το αυτοκίνητό του, έπειτα από τις απειλές και τους εκβιασμούς. Τα σημειώματα έγραφαν “σταμάτα αυτό που κάνεις…” δηλαδή την διεκδίκηση της δημαρχίας, ενώ το δεύτερο έγραφε “θα σε τινάξουμε στον αέρα!”. Όπως είναι λογικό φοβήθηκα και πήρα τα κατάλληλα μέτρα».

«Τον έχω καταγράψει πάνω από 20 φορές»

Ο κ. Ορφανός έπειτα από τα απειλητικά σημειώματα που έλαβε, φοβούμενος για την ζωή του, τοποθέτησε δύο κάμερες ασφαλείας στην κατοικία του, και ανακάλυψε πως ο δράστης που πετούσε τα σκουπίδια και τα περιττώματα ήταν ο ίδιος ο νυν δήμαρχος, κάνοντας λόγο για εμμονή προς το πρόσωπό του. «Έχω καταγράψει από δύο κάμερες να πετάει σκουπίδια και περιττώματα σκύλων στην αυλή του σπιτιού μου πάνω από 20 φορές. Φυσικά και έχω προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα, να μην μπορεί αυτός ο άνθρωπος να πλησιάζει το σπίτι μου για να κάνει αυτά τα πράγματα».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλίου, περιγράφοντας τη δράση του νυν δήμαρχου, ανέφερε πως ερχόταν με το αυτοκίνητο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του δήμου και «άνοιγε το παράθυρο του συνοδηγού και έκανε όσα έκανε. Με την δεύτερη κάμερα ταυτοποίησα τον αριθμό και το πρόσωπο του εν λόγω κυρίου. Φυσικά και δεν ήρθα σε επικοινωνία μαζί του, αλλά προχώρησα απευθείας σε ασφαλιστικά μέτρα καθώς το περιστατικό έγινε κατ’ εξακολούθηση».

Ερωτηθείς για τον λόγο που μπορεί να προέβη σε αυτές τις πράξεις ο νυν δήμαρχος, που ξεφεύγουν της ανθρώπινης λογικής, ο κ. Ορφανός απάντησε πως «ίσως επειδή είμαι ο πιο δυνατός διεκδικητής της δημαρχίας, ποτέ δεν είχαμε κάποια κόντρα, οπότε δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο. Πρώτη φορά συναντάω κάτι τέτοιο, και είμαι 25 χρόνια δικηγόρος».

Δήμαρχος Ναυπλίου στο enikos.gr: «Δεν υπάρχουν απειλητικά σημειώματα ούτε γκαζάκια»

Το enikos.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον νυν δήμαρχο Ναυπλίου, κ. Δημήτρη Κωστούρο, ο οποίος τόνισε από την πλευρά του πως δεν υπάρχουν απειλητικά σημειώματα, ούτε γκαζάκια. «Το μόνο που έκανα ήταν αυτό που αναφέρω στην ανάρτησή μου στο Facebook. Ήταν μία λάθος συμβολική πράξη, με τεράστιο όγκο τοξικότητας. Δεν υπάρχουν ούτε απειλητικά σημειώματα, ούτε οτιδήποτε άλλο».

Παράλληλα, σχετικά με τις φορές που ο ίδιος άφησε σκουπίδια και περιττώματα ζώων στην αυλή του υποψήφιου δημάρχου κ. Ορφανού, ο δήμαρχος απάντησε πως «δεν έγινε πάνω από 20 φορές, δεν ισχύει κάτι τέτοιο».

Η ανάρτηση του δημάρχου

«Το τελευταίο αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα βρέθηκα αντιμέτωπος με ύβρεις και συκοφαντίες που δεν αφορούσαν το τεράστιο έργο που έχουμε επιτελέσει στο δήμο Ναυπλιέων τα τελευταία χρόνια αλλά αφορούσαν εμένα προσωπικά την τιμή μου και την υπόληψή μου.

Δεν απάντησα, δεν σχολίασα δημόσια και δεν απευθύνθηκα στην δικαιοσύνη, όπως πιθανόν θα έπρεπε για τους επαγγελματίες υβριστές που διακινούν καθημερινά σκουπίδια δίχως να τους νοιάζουν οι επιπτώσεις.

Δυστυχώς όμως όλη αυτή η τοξική κατάσταση κάποια στιγμή ανθρώπινα με επηρέασε αρνητικά και με οδήγησε σε μία λανθασμένη ανταποδοτική πράξη με συμβολικό χαρακτήρα, να τοποθετήσω απορρίμματα στη πόρτα εξοχικής κατοικίας ιδιοκτησίας του κυρίου Ορφανού.

Ήταν λάθος πράξη, εκδήλωση θυμού και αγανάκτησης. Προχωρώ μπροστά, με τα λάθη και τις παραλείψεις μου, τώρα ακόμα πιο δυνατά!».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ