Μυτιλήνη: Εντοπισμός και διάσωση 26 μεταναστών – Πέντε συλλήψεις – ΒΙΝΤΕΟ

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 26 μεταναστών κι έπειτα στη σύλληψη 5 εξ’ αυτών προέβησαν σήμερα πρωινές ώρες στελέχη του Λιμενικού στην Μυτιλήνη.

Συγκεκριμένα, παράκτιο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, στο πλαίσιο περιπολίας επιτήρησης θαλάσσιων συνόρων εντόπισε πνευστή λέμβο, η οποία βρισκόταν εντός τουρκικών χωρικών υδάτων στη θαλάσσια περιοχή «ΑΓΡΙΕΛΙΑΣ».

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Λιμενικού, στη θέα του σκάφους οι ανωτέρω πέντε αλλοδαποί έσκισαν τον αεροθάλαμο της λέμβου, με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων και την πτώση όλων των επιβαινόντων στη θάλασσα.

Άμεσα το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού κατόπιν εντολής του Ενιαίου Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και διέσωσε συνολικά 26 αλλοδαπούς, ενώ κατά δήλωση των διασωθέντων δεν υπάρχει αγνοούμενος.

Έπειτα, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου παραδόθηκαν σε στελέχη Γρ. Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης και συνελήφθησαν οι 5 αλλοδαποί ηλικίας 23, 22, 23, 21 και 23 για παράβαση του άρθρου 277 (πρόκληση ναυαγίου), άρθρου 306 (έκθεση σε κίνδυνο), του Ν. 3386/05 (περί αλλοδαπών) και του άρθρου 27 παρ. 1 Ν. 2321/95 (δίκαιο της θάλασσας), ενώ ο ένας 23χρονος ήταν και ο χειριστής της λέμβου.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, ενώ η ανωτέρω λέμβος καταστράφηκε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ