Μύκονος: Τουρίστας καταγγέλλει ότι πλήρωσε «χρυσά» καλαμαράκια – «Όταν έφερε τον λογαριασμό… τρόμαξα» – ΦΩΤΟ

Νέα καταγγελία για υπέρογκα ποσά που πληρώνουν τουρίστες στη Μύκονο βλέπουν το φως της δημοσιότητας, έναν χρόνο έπειτα από τις καταγγελίες για τα «χρυσά καβουροπόδαρα» τα οποία είχαν γίνει θέμα και στον διεθνή τύπο.

Ειδικότερα, αυτή τη φορά τουρίστας κατήγγειλε πως πλήρωσε συνολικά 360 ευρώ για μια σαλάτα, δυο μιλκσέικ, μια μπύρα, ένα mojito, ψωμί και μία μερίδα καλαμαράκια. Τα καλαμαράκια, μάλιστα, τους κόστισαν τελικά 148 ευρώ, ενώ στον κατάλογο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, έγραφε 75 ευρώ.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στην ιστοσελίδα Reddit: «Αυτή η ανάρτηση γίνεται για να βοηθήσουμε άλλους και να μην εξαπατηθούν όπως εμείς. Περπατούσαμε στον Πλατύ Γιαλό στη Μύκονο για να βρούμε ένα σημείο μπροστά στην παραλία να κάτσουμε. Καθώς περπατούσαμε, ο σερβιτόρος ενός ξενοδοχείου στην περιοχή μας είπε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις ξαπλώστρες τους με την προϋπόθεση ότι θα αγοράσουμε 2 ποτά.

Σκεφτήκαμε ότι δεν ήταν η καλύτερη επιλογή μας, αλλά δεχτήκαμε. Καθώς τακτοποιηθήκαμε, συνέχισε να μας ενοχλεί για να παραγγείλουμε. Η γυναίκα μου πήρε ένα μοχίτο και εγώ μια μπύρα. Συνέχισα να ρωτάω για την τιμή τους και ο σερβιτόρος απέφευγε έξυπνα την ερώτηση λέγοντας ότι πρέπει να δει πρώτα τον κατάλογο ποτών, αλλά μας καθησύχασε ότι είναι φθηνά, οπότε μας παρακάλεσε να παραγγείλουμε. Στην πορεία μάλιστα μας εξανάγκασε να παραγγείλουμε μιλκσέικ και για τα παιδιά μας».

Και στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Καθώς καθόμασταν εκεί για περίπου μία ώρα, θελήσαμε να παραγγείλουμε και κάποιο φαγητό. Ο σερβιτόρος μας συνέστησε καλαμάρι και στο μενού έγραφε πως κοστίζει 19 ευρώ. Είπε ότι συνοδεύεται από σαλάτα και ψωμί, το οποίο ψωμί ρώτησα επανειλημμένως εάν χρεώνεται έξτρα και ο σερβιτόρος μου απάντησε πως όχι.

Όταν ζητήσαμε τον λογαριασμό, ο σερβιτόρος μου έδωσε ένα χειρόγραφο χαρτί με τις παραγγελίες μας. Ήμουν ήδη σοκαρισμένος όταν είδα στον κατάλογο ότι κόστιζε 75 ευρώ μία μερίδα καλαμάρι και 78 ευρώ για τα ποτά και του ζήτησα την κανονική απόδειξη.

Όταν έφερε τον λογαριασμό, τρόμαξα καθώς το καλαμάρι έγραφε πως κόστιζε 148 ευρώ, τα μιλκσέικ που ποτέ δεν θέλαμε αλλά μας ανάγκασαν να παραγγείλουμε για τα παιδιά μας κόστιζαν 38 ευρώ το καθένα (!) και η σαλάτα και το ψωμί που μας είπαν ότι ήταν δωρεάν κόστιζαν 28 ευρώ και 14,50 ευρώ αντίστοιχα».

«Αναστατώθηκα και είπα στον σερβιτόρο και τον ταμία ότι μάλλον πρόκειται για κάποιο λάθος. Εκείνοι μάλιστα αντέδρασαν οργισμένοι. Ο ταμίας πήρε την απόδειξη και έκοψε το επάνω μέρος που είχε το όνομα, τη διεύθυνση και τα στοιχεία της ημερομηνίας συναλλαγής. Τελικά, με ανάγκασαν να πληρώσω με την κάρτα μου το υπέρογκο ποσό των 360,80 ευρώ.

Ένιωσα τόσο εξαπατημένος και δεν θα ήθελα ποτέ να νιώσει κανείς έτσι. Όλα τα άλλα εστιατόρια και καταστήματα στη Μύκονο ήταν πολύ ωραία, αλλά το συγκεκριμένο είναι ένα μέρος όπου σαφώς σας προτείνω να αποφύγετε», καταλήγει η ανάρτηση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ