Μύκονος: Το σχέδιο για να μπει “φρένο” στην εγκληματικότητα – 100 αστυνομικοί, 40 κάμερες και drones

Σαράντα ασύρματες κάμερες από τα σοκάκια μέχρι και τις διάσημες παραλίες της Μυκόνου για “ελαφροχέρηδες” και εισβολείς σε βίλες, 15 drones στην επίβλεψη των… κορoνοπάρτι, περισσότεροι από 100 αστυνομικοί μετακομίζουν από αύριο, τουλάχιστον για ένα 6μηνο, στο «Νησί των Ανέμων» για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, τροχαίων ατυχημάτων και παραβάσεων και παράνομη μετανάστευση.

Η υλικοτεχνική αναβάθμιση και η ενίσχυση σε αστυνομικό προσωπικό έρχεται σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, στο πλαίσιο στελέχωσης της νεοϊδρυθείσας Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, η οποία προβλέπεται στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη τον περασμένο Νοέμβριο, όπως και της αντίστοιχης στη Σαντορίνη. Ο επικεφαλής αξιωματικός αλλά και το προσωπικό θα εναλλάσσονται κάθε έξι μήνες, ενώ τις επόμενες ημέρες θα εγκατασταθεί στη Μύκονο μικτό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την αντιμετώπιση των ομάδων «τσαντάκηδων» και διαρρηκτών, της διακίνησης ναρκωτικών, αλλά και των μυστικών κορονοπάρτι σε πολυτελείς κατοικίες του νησιού.

Ενισχύσεις

Η Υποδιεύθυνση θα χωρίζεται στα τμήματα Αστυνόμευσης, Τουρισμού και Τροχαίας, Ασφάλειας-Αλλοδαπών. Η επιλογή των αστυνομικών που θα φθάσουν την Τετάρτη είναι κυρίως νεαρής ηλικίας χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, που τα προηγούμενα χρόνια δεν έχουν υπηρετήσει στη Μύκονο και δεν έχουν δημιουργήσει ύποπτες «εξαρτήσεις» με μεγαλοπαράγοντες του νησιού. Με τουλάχιστον 40 δόκιμους αστυφύλακες θα ενισχυθεί μέσω τουριστικής περιόδου το αεροδρόμιο του νησιού για τη διενέργεια των διαβατηριακών ελέγχων.

Οι τουλάχιστον 40 ασύρματες κάμερες που τοποθετούνται σε κολόνες πολυσύχναστων σημείων του νησιού, από τη Διεύθυνση Τεχνικής Υποστήριξης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., όπως και τα drones, θα δίνουν ζωντανά εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων που θα δημιουργηθεί, προκειμένου να υπάρχει έγκαιρη ειδοποίηση και κινητοποίηση για την αντιμετώπιση έκνομων ενεργειών. Το μεγαλύτερο μέρος του κόστους αγοράς καμερών, drones, μοτοσικλετών χαμηλού κυβισμού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού προέρχεται από δωρεές ιδιωτών. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει σταδιακά σε Σαντορίνη, Ρόδο, Πάρο και άλλα νησιά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ