Μύκονος: Θέμα χρόνου οι κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων – Οι επαφές του εισαγγελέα εφετών Αιγαίου

Την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε εταιρία για λογαριασμό γνωστής επιχείρησης στην παραλία Ψαρρού, στην Μύκονο, εξετάζει αύριο το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων κτισμάτων στο νησί. Τα επτά παλιά κτίσματα που θα γκρεμιστούν είναι μάντρες, σκάλες, ένα μικρό σπίτι σε μια παραλία, κι ένας μόλος. Είναι σε δύσβατα σημεία και ένας γνωστός εφοπλιστής προσφέρθηκε να καλύψει τα έξοδα των μηχανημάτων κατεδάφισης. Εξετάστηκε μάλιστα και το ενδεχόμενο να μεταφερθούν δια θαλάσσης οι μπουλντόζες. Ο εισαγγελέας εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου συνεννοήθηκε με το Λιμενικό και με την Αστυνομία για ορισμένα ζητήματα και το αργότερο την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι κατεδαφίσεις.

Αύριο αναμένεται η απόφαση για το γνωστό μπαρ στην Ψαρρού, στην προσφυγή για το οποίο το Κράτος επικαλείται ως έννομο συμφέρον ότι αμφισβητείται η αξιοπιστία του, εάν δεν γίνει δεκτή, η έκθεση των επιθεωρητών περιβάλλοντος. Οι δικηγόροι της επιχείρησης υποστηρίζουν πάλι ότι την έκθεση δεν υπογράφουν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος, αλλά ο προϊστάμενός τους. Αυτό το θεωρούν ενδεικτικό αναξιοπιστίας και υποστηρίζουν ότι στα 520 μέτρα είναι ζήτημα αν η απόκλιση είναι 20 μέτρα, και αυτό δεν είναι λόγος για να καταστραφεί μια επιχείρηση. Αν καταστραφεί θα πρέπει να καταβληθούν αποζημιώσεις, αν δικαιωθεί η επιχείρηση δικαστικά.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται στο νησί, μετά μάλιστα από την εγκύκλιο φωτιά του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που ορίζει ότι όσες μόνιμες κατασκευές βρίσκονται εκτός νόμου θα κρίνονται άμεσα κατεδαφιστέες. Τέτοιες υποθέσεις και μάλιστα με τελεσιδικία, είναι το σπίτι και το μπαρ. Το πρωί οι επιθεωρητές περιβάλλοντος, ο ενοικιαστής και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης στην Ψαρρού, κατέθεσαν τα υπομνήματά τους στο Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας.

 

Η απάντηση του ιδιοκτήτη

«Σας αποστέλλω συνημμένη επιστολή εντολέα μου, ιδιοκτήτη ακινήτου στη Μύκονο που χρονολογείται από το 1890 και κληρονομείται έκτοτε εντός της οικογενείας του, ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, πλην όμως να προβάλει τις απόψεις του, προκειμένου να γίνει γνωστή και η αντίθετη όψη όσων αναφέρετε στο δημοσίευμα της 08ης.05.2023 με τίτλο «Θέμα χρόνου οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στη Μύκονο- Οι επαφές του εισαγγελέα εφετών Αιγαίου», αναφέρει η Χρυσάνθη Μενελάου που μας απέστειλε την παρακάτω επιστολή:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ