Μύκονος: Οι «χρυσές δουλειές» της Greek Μafia και το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Στην πλήρη χαρτογράφηση των ομάδων της Greek Mafia, που κάθε καλοκαίρι πραγματοποιούν απόβαση στη Μύκονο, προχωρά με σταθερά βήματα και συστηματικές έρευνες η ΕΛ.ΑΣ.

Οι τελευταίες αιφνιδιαστικές έφοδοι ανδρών του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή ανδρών της ΟΠΚΕ Αττικής και αστυνομικών της Διεύθυνσης Μυκόνου, οι οποίες μάλιστα συνοδεύτηκαν από προσαγωγές περίπου 20 προσώπων, αποτελούν μια πρώτη προσπάθεια καταγραφής των ανθρώπων του οργανωμένου εγκλήματος που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Του Θεοδόση Πάνου

Οπως γνωρίζουν οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών, πάγια τακτική των ομάδων της νύχτας αποτελεί η μέθοδος του «τσεκαδόρου πόρτας». Πρόκειται για άνθρωπο που τοποθετούν τα κυκλώματα στην είσοδο νυχτερινών κέντρων, προκειμένου να ενημερώνονται για την κίνηση και τις εισπράξεις του καταστήματος.

Έτσι, ανάλογα με τις εισπράξεις του νυχτερινού κέντρου, ορίζονται και τα ποσοστά που απαιτούν οι άνθρωποι της μαφίας. Οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν ήταν στοχευμένοι και «χειρουργικοί», καθώς τα άτομα που προσήχθησαν για εξακρίβωση στοιχείων ήδη έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» του Τμήματος Εκβιαστών.

Οι έμπειροι αστυνομικοί συγκεντρώνουν στοιχεία για το «νέο αίμα» στελεχών που έχουν στρατολογηθεί από τους «νονούς» της νύχτας, αλλά και για τις ομάδες που ελέγχουν τα κέντρα διασκέδασης σε διάφορες περιοχές της Μυκόνου. Παράλληλα, μέσω των αιφνιδιαστικών ελέγχων, η ΕΛ.ΑΣ. επιδιώκει να ασκήσει πίεση στα οργανωμένα κυκλώματα της νύχτας.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ