Μύκονος: “Καμία παρατυπία” λέει το εστιατόριο μετά την καταγγελία για “εξωφρενικό λογαριασμό”

Αίσθηση είχε προκαλέσει πριν από μερικές ημέρες, η νέα καταγγελία για εξωφρενικό λογαριασμό σε εστιατόριο, στη Μύκονο. Η 43χρονη Σέριλ Λαμφίρ, μιλώντας στη βρετανική DailyMail, υποστήριξε πως η παρέα της παραπλανήθηκε, εκφοβίστηκε και εξαπατήθηκε από εργαζόμενους σε μαγαζί της Μυκόνου, ώστε να πληρώσει 1.536 ευρώ για τρία πιάτα. 

Σήμερα, ο δικηγόρος Νίκος Αγαπηνός άφησε αιχμές ότι εσκεμμένα πελάτες παραγγέλνουν σε εστιατόρια και φεύγουν χωρίς να πληρώσουν, καθώς αυτό δεν συνιστά ποινικό αδίκημα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις”, υποστήριξε ότι η επιχείρηση στη Μύκονο είναι καθόλα νόμιμη. “Οι καταναλώσεις που γίνονται σε χώρους εστίασης, ξενοδοχειακά καταλύματα εάν δεν γίνει πληρωμή από τον καταναλωτή δεν στοιχειοθετούν ποινικό αδίκημα” είπε ο Νίκος Αγαπηνός και πρόσθεσε ότι όλα τα προσφερόμενα είδη ήταν είδη πολυτελείας (αστακοί, καβούρια κλπ) και πως “φυσικά τους δόθηκε ο κατάλογος”.

Ο ίδιος τόνισε ότι “η επιχείρηση έχει εφέτος μόνο τρεις ελέγχους από αρμόδιες υπηρεσίες και κρίθηκε, βρέθηκε νόμιμη σε όλα. Έχει νόμιμες άδειες (…) και δεν έχει βρεθεί καμία παρατυπία”.

“Γίνονται καταγγελίες από ανθρώπους που θεωρούν ότι είναι ακριβά όταν σε σούπερ μάρκετ η αγορά του συγκεκριμένου προϊόντος, μιλάω για αυτά τα περίφημα καβουροπόδαρα, σε σούπερ μάρκετ μεγάλης αλυσίδας, διατίθενται το κιλό 406 ευρώ”, συμπλήρωσε.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ