Μονή Πετράκη: Τα νεότερα για την υγεία των Μητροπολιτών που δέχτηκαν επίθεση – Ποιοι πήραν εξιτήριο

Δύσκολες στιγμές πέρασαν και περνούν οι Μητροπολίτες που δέχτηκαν επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη από τον 37χρονο ιερέα. Οι Μητροπολίτες Δρυϊνουπόλεως, Γουμενίσσης, Κασσανδρείας, Κηφισίας, Ζακύνθου και Γλυφάδας καθώς και ο αρχιμανδρίτης γραμματέας των συνοδικών δικαστηρίων είναι μεταξύ των θυμάτων του καθαιρεθέντος κληρικού που άδειασε πάνω τους δυο μπουκάλια καυστικού υγρού.

Η αγωνία του να «τιμωρήσει» όσους το δυνατόν περισσότερους αρχιερείς φαίνεται πως στάθηκε σωτήρια, αφού σε κανέναν τελικά δεν κατάφερε να ρίξει ποσότητα ικανή ώστε να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη.

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος, για τον οποίο υπήρχαν φόβοι για το μάτι του εξαιτίας του ότι δέχθηκε υγρό στο πρόσωπο, τελικά διέφυγε τον κίνδυνο μιας τέτοιας περιπέτειας. Σύμφωνα μάλιστα με το ανακοινωθέν της Μητροπόλεως Κηφισίας η υγεία του δεν εμπνέει κανέναν κίνδυνο. Αντίστοιχα και ο γραμματέας των δικαστηρίων αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός, αν και δέχθηκε σημαντική ποσότητα υγρού στο λαιμό, δεν υπέστη ανεπανόρθωτη βλάβη, όπως αναφέρει το orthodoxia.info.

Ο Μητροπολίτης Άρτας ήταν ο πρώτος που έλαβε εξιτήριο αφού προνόησε να ρίξει πολύ νερό πάνω του, ώστε να ξεπλυθεί η περισσότερη καυστική ουσία. Οι Μητροπολίτες Ζακύνθου και Γλυφάδας ήταν να λάβουν εξιτήριο αργά χθες το βράδυ από το ΚΑΤ όπου μεταφέρθηκαν, αφού η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Τελικά έλαβαν εξιτήριο σήμερα το πρωί.

Οι Μητροπολίτες Κηφισίας, Γουμενίσσης, Δρυϊνουπόλεως και Κασσανδρείας που μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» παρέμειναν το βράδυ στο νοσοκομείο.

Αργά το βράδυ, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΚΥΟ αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης βρέθηκε στα νοσοκομεία, προκειμένου να παραδώσει στους Μητροπολίτες τα προσωπικά τους αντικείμενα που σκορπίστηκαν στο χώρο εξαιτίας του πανικού.

Ήδη στους κόλπους της Εκκλησίας έχει αρχίσει έντονη συζήτηση για τα μέτρα ασφαλείας στο συνοδικό μέγαρο.

Με πληροφορίες από orthodoxia.info

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ