Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Ο πατήρ Αντώνιος εκμεταλλεύτηκε τη θέση και το ράσο του

“Αν όλα αυτά αληθεύουν και επιβεβαιωθούν από το ανακριτικό έργο, νομίζω βρισκόμαστε μπροστά σε μια απάνθρωπη συμπεριφορά, αντιθεσμική, μπροστά σε μια εκμετάλλευση πονεμένων, αθώων παιδιών” δήλωσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας για τις καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου και τον πατέρα Αντώνιο.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Συνεργάζονταν με γραφεία τελετών – «Μας έστελναν σε κηδείες», λέει πρώην φιλοξενούμενη

“Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου ήταν σκληρή, έτσι έπρεπε να είναι, γιατί δυστυχώς ο συγκεκριμένος κληρικός υπό την επίφαση του ράσου προσπάθησε και εκμεταλλεύτηκε την θέση του αυτή, τελικά αν αποδειχθεί, προς ίδιον όφελος” συμπλήρωσε.

“Ο πατέρας Αντώνιος όταν ήρθε εδώ στην Καλαμάτα για να στήσει την δομή. Ήταν περίπου δύο εβδομάδες στην πόλη. Επισκεπτόταν διάφορους παράγοντες, το μάθαινα περιφερειακά, εμένα δεν ήρθε να με δει. Ούτε να πάρει τυπικά την ευλογία και την άδεια. Δεν ήθελε καμία ανάμιξη της εκκλησίας σε αυτό που κάνει. Αν είχε ενταχθεί από τότε που τον κάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος, θα είχαμε προλάβει πολλά πράγματα” περιέγραψε.

Κιβωτός του Κόσμου: «Θέλαμε να κάνουμε δωρεά κτίρια και έβαζαν όρο να τους τα γράψουμε» αποκάλυψε η Σήλια Κριθαριώτη

“Τον κάλεσα εγώ και ήρθε στο γραφείο μου με την πρεσβυτέρα και δύο στελέχη του ΔΣ του τοπικού. Του εξήγησα ότι αυτή δεν είναι συμπεριφορά ορθοδόξου κληρικού. Δεν μπορείς να σουλατσάρεις δύο εβδομάδες στην πόλη και να μην επισκέπτεσαι τον τοπικό Μητροπολίτη” υπογράμμισε.

“O τρόπος που γινόταν η διαχείριση ήταν προσωπικός και ατομικός και δεν ελεγχόταν από κανέναν” επεσήμανε. “Ποιος ελέγχει τα χρήματα και την περιουσία που αποκτήθηκε;” σημείωσε.

Κιβωτός του Κόσμου: Οι πρώτες τρεις καταθέσεις στον εισαγγελέα επιβεβαίωσαν τις κακοποιήσεις παιδιών

“Όλοι προβληματιζόμασταν και προβληματιζόμαστε. Γίνονταν συζητήσεις. Ρωτήστε τους Μητροπολίτες που είχαν δομές στην περιοχές τους τι προβλήματα αντιμετώπιζαν. Και πώς συμπεριφερόταν ο πατήρ Αντώνιος στους Μητροπολίτες” σχολίασε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ