Κιβωτός του Κόσμου: «Θέλαμε να κάνουμε δωρεά κτίρια και έβαζαν όρο να τους τα γράψουμε» αποκάλυψε η Σήλια Κριθαριώτη

Την ώρα που τα οικονομικά στοιχεία της «Κιβωτού του Κόσμου» βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της οικονομικής αστυνομίας και της Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, παράλληλα με την έρευνα που διενεργούν οι αρμόδιες Αρχές για τις καταγγελίες περί ασέλγειας και κακοποίησης σε βάρος ανηλίκων που διέμεναν στις δομές της, νέες αποκαλύψεις  έρχονται στο φως σχετικά με τις δωρεές που ήθελαν να κάνουν επώνυμοι ιδιώτες.

Κιβωτός του Κόσμου: Οι πρώτες τρεις καταθέσεις στον εισαγγελέα επιβεβαίωσαν τις κακοποιήσεις παιδιών

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον οικονομικό έλεγχο στην «Κιβωτό» προέκυψε ότι την περίοδο 2017-2021, οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν το αστρονομικό ποσό των 27,7 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για χρήματα που είχαν προσφέρει ιδιώτες στην «Κιβωτό» με στόχο να βοηθήσουν τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές της. Την ίδια χρονική περίοδο, η Οργάνωση έλαβε κρατική επιχορήγηση ύψους 100.000 ευρώ.

Η καταξιωμένη σχεδιάστρια μόδας Σήλια Κριθαριώτη , αποκάλυψε τον όρο που ζητούσε να βάλει η ΜΚΟ, όταν ο σύζυγός της θέλησε να κάνει δωρεά ορισμένα κτίρια: «Ο άντρας μου ήθελε να κάνει, και όπως το έχει κάνει στην Χίο και σε άλλα μέρη της Ελλάδος, δωρεά διάφορα κτίρια, για να φιλοξενούνται παιδιά. Η Κιβωτός είχε έναν όρο, να τους γράψουν τα κτίρια» είπε η γνωστή σχεδιάστρια μόδας.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Το «δεξί χέρι» του πατέρα Αντώνιου, η άνετη ζωή και η περίεργη αναδοχή παιδιού

«Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανένα παιδί»

Απαντήσεις στα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την «Κιβωτό του Κόσμου» θέλησαν να δώσουν με νέες δηλώσεις τους ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα.

«Δεν είναι δυνατόν, δεν μπορεί να έγιναν όλα αυτά. Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανένα παιδί. Γιατί τα λένε αυτά;» δηλώνει ο πατέρας Αντώνιος στο Star. Από την πλευρά της, η πρεσβυτέρα αναφέρει: «Για όλες τις καταγγελίες που έχουν γίνει υπάρχουν απαντήσεις και για τον καθένα έχουμε κάνει χίλια καλά».

Κιβωτός του Κόσμου: «Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανένα παιδί» λέει ο πατέρας Αντώνιος – Τι υποστηρίζει η πρεσβυτέρα

Δηλώσεις πάντως έκαναν και οι συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου υποστηρίζοντας  ότι «δεν είναι αλήθεια οι καταγγελίες. Πίσω από αυτές υπάρχουν θρησκευτικά και πολιτικά αντίποινα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ