Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως: Τελεσίγραφο μίας εβδομάδας στους ανεμβολίαστους ιερείς

Τελεσίγραφο μίας εβδομάδας στους ιερείς που δεν έχουν κάνει ακόμη το εμβόλιο για τον κορονοϊό, έστειλε ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος, προειδοποιώντας τους ότι εάν δεν εμβολιαστούν θα τους γίνει αφαίρεση των “εκκλησιαστικών οφφικίων”.

Με αφορμή την νέα έξαρση της πανδημίας, σε όλη τη χώρα, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος προχωρά σε έκτακτα μέτρα για τους επόμενους μήνες, εκδίδοντας σχετική εγκύκλιο, που δημοσιεύει το orthodoxia.info. Από εδώ και στο εξής, επισημαίνεται, “η θεία λειτουργία στους ναούς, οι εσπερινοί και οι θείες λειτουργίες θα απλουστευθούν και θα επισπευσθούν όσον αφορά τη χρονική τους διάρκεια”. Ταυτόχρονα, γίνεται έκκληση προς τους ιερείς της μητρόπολης “να προτρέπουν με αγάπη και σύνεση ποιμαντική το λαό να προσέλθει τάχιστα στα εμβολιαστικά κέντρα”.

Παράλληλα, στέλνει αυστηρό μήνυμα προς τους αντιρρησίες κληρικούς, οι οποίοι δεν υπακούν ακόμη και σήμερα στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου.

“Αυστηρά θα τιμωρήσουμε οποιονδήποτε κληρικό, ο οποίος με κάποιο τρόπο θα αποτρέπει ενορίτες του από τον εμβολιασμό”, σημειώνει ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως επισημαίνοντας παράλληλα πως έναν τέτοιο ιερέα, “τον θεωρούμε ήδη ανάξιο της ιερής αποστολής του και συγχρόνως στοιχείο αντικοινωνικό και απάνθρωπο”.

Η εγκύκλιος καταλήγει με το “τελεσίγραφο” της μίας εβδομάδας στους ανεμβολίαστους ιερείς: “Να σπεύσουν αμέσως στα εμβολιαστικά κέντρα και να το κάνουν” γιατί “εάν εντός μίας εβδομάδος δεν συμμορφωθούν προς αυτές τις εντολές, εκτός από την επίπληξη που θα υποστούν, θα τους γίνει και αφαίρεση των εκκλησιαστικών οφφικίων”.

Δείτε την εγκύκλιο:

εγκύκλιος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως

εγκύκλιος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ