Μητροπολίτης Δωδώνης: Τι είπε για τις νέες ταυτότητες, τα… τσιπάκια και τον Άγιο Παΐσιο – «Αυτά είναι αστεία πράγματα»

«Όποιος έχει τον Θεό μέσα του, δεν φοβάται τον διάβολο» δήλωσε ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος, αναφερόμενος στις αντιδράσεις που εκφράζουν πολίτες, οι οποίοι σπεύδουν να επανεκδώσουν τις παλιές ταυτότητες προκειμένου να μην παραλάβουν τις νέας μορφής ψηφιακές ταυτότητες.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1, ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος, διευκρίνισε ότι «ο διάβολος πειράζει εκείνον που δεν πιστεύει στον Θεό. Δεν φοβόμαστε κανέναν όταν κάνουμε τον σταυρό μας με πίστη και όχι για τον τύπο. Αν είμαστε Χριστιανοί δεν φοβόμαστε τίποτα απολύτως».

Σε ερώτηση εάν στο ποίμνιό του υπάρχουν αντιδράσεις για τις ταυτότητες, είπε πως, δεν πρόκειται για καθολικές αντιδράσεις, αλλά «υπάρχουν λίγοι δεξιά και αριστερά». «Αυτά περί τσιπάκια είναι αστεία πράγματα», πρόσθεσε.

Απάντησε, επίσης, και σε όσους επικαλούνται τον Άγιο Παΐσιο για τις ταυτότητες. «Τον Άγιο Παΐσιο τον γνώρισα εγώ στο Σινά, δεν έλεγε ποτέ τέτοια πράγματα, αυτά είναι κουβέντες του πεζοδρομίου», είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι θα πάρει τη νέα ταυτότητα. «Βεβαίως θα πάω να πάρω τη νέα ταυτότητα. Δεν είναι για σοβαρούς ανθρώπους αυτά», κατέληξε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ