Μίνα Γκάγκα: “Μετατρέψαμε ξανά κλινικές σε Covid” – Τι είπε για τον μέσο όρο ηλικίας των ασθενών

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε η Μίνα Γκάγκα σχετικά με τη μετάλλαξη “Δέλτα” και τη μεταδοτικότητά της, που έχει ως συνέπεια όχι μόνο την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και την αύξηση των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία. Όπως δήλωσε η Συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του ΓΝΘΑ “Η Σωτηρία” στον ΣΚΑΪ, η μετάλλαξη “Δέλτα” είναι πολύ πιο μεταδοτική και “έχουμε πολλές εισαγωγές”. Είπε χαρακτηριστικά ότι “μετατρέψαμε κλινικές που είχαμε αποχαρακτηρίσει ξανά σε κλινικές covid. Δεν έχουμε μόνο πια κρούσματα αλλά και ανάγκες νοσηλείας, που αυξάνονται”.

Περιγράφοντας την εικόνα από τους θαλάμους νοσηλείας, είπε ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός νέων ανθρώπων, κάποιοι από τους οποίους θα χρειαστούν ΜΕΘ, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών έχει πέσει στα 30-32 έτη. Η κ. Γκάγκα σημείωσε ότι από τη μετάλλαξη “Δέλτα” πλήττονται και τα παιδιά και αν, όπως είπε χαρακτηριστικά, αρρωστήσουν 10.000 παιδιά, κάποια θα χρειαστούν νοσοκομείο και κάποια ακόμη και εντατική θεραπεία. Υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας, “φορώντας μάσκες είμαστε πιο ασφαλής αλλά η μετάλλαξη ‘Δέλτα’ είναι μεγάλο πρόβλημα”, πρόσθεσε.

Σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών η κ. Γκάγκα κάλεσε τους γονείς να μιλήσουν με τους παιδιάτρους και να ακούσουν τις συμβουλές τους, ενώ αναφερόμενη στους αρνητές εμβολίων και σχολιάζοντας τις χθεσινές συγκεντρώσεις, είπε ότι “με ανησυχεί”. Υπάρχει η δυνατότητα διαλόγου με τους ανθρώπους που θέλουν να λύσουν τις απορίες τους και είμαστε ανοικτοί να απαντήσουμε, ανέφερε η Μίνα Γκάγκα, τόνισε όμως πως “αν κάποιος δεν θέλει να ακούσει, τότε είναι πολύ δύσκολο να τον πείσεις”. Στο πλαίσιο αυτό, απηύθυνε έκκληση σε όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν “τουλάχιστον να μην βάζουν σε κίνδυνο τους υπόλοιπους”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ