Μικρούτσικος: Το τραγούδι σε περιόδους κρίσης είναι στοιχείο αλληλοεμψύχωσης

Στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 μίλησε ο μεγάλος συνθέτης, Θάνος Μικρούτσικος, με αφορμή τη συναυλία του απόψε το βράδυ, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, η οποία τιτλοφορείται «Πώς η ιστορία γίνεται σιωπή».

Μια παράσταση με οδηγό τα τραγούδια «Ο Ντικ», «Ρόζα», «Άννα, μην κλαις», «Kuro Siwo», «Σταυρός του Νότου», «Θεσσαλονίκη», «Επέστρεφε», «Το τραγούδι του Χριστού», το «Μιλώ» του Μίκη Θεοδωράκη… και πολλά άλλα, που ερμηνεύουν η Αφροδίτη Μάνου και ο Κώστας Θωμαΐδης.

«Η Τέχνη, είναι φανερό πια, και κυρίως το τραγούδι, που είναι και η αιχμή του δόρατος, εκτός από τα γνωστά πράγματα που έχει προσφέρει στην πορεία της ανθρωπότητας, νομίζω σε περιόδους κρίσης είναι ένα στοιχείο εμψύχωσης, με την έννοια της αλληλοεμψύχωσης. Δηλαδή, επειδή εγώ, από τη μέρα που ο Παπανδρέου μέσω Καστελλόριζου, μας έμπασε σε αυτή τη βαρβαρότητα, έχω κάνει γύρω στις 460 συναυλίες, το έχω διαπιστώσει πρακτικά, ότι δηλαδή, στέλνεις κάτω κάτι για να εμψυχώσεις και ο κόσμος στο γυρίζει πίσω πολλαπλασιαστικά» ανέφερε ο Θάνος Μικρούτσικος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ