Μίκης Θεοδωράκης: Φουντώνει η κόντρα του Νίκου Κουρή με τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη – Τι λένε οι δικηγόροι τους

Μια από τις πέντε διαθήκες που άφησε ο Μίκης Θεοδωράκης άνοιξε και σταδιακά αποκαλύπτεται τι προβλέπεται για τα πνευματικά δικαιώματα και την ακίνητη περιουσία του. Την ίδια ώρα η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Νίκο Κουρή και τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη φαίνεται πως συνεχίζεται και μάλιστα “φουντώνει”.

Στην εκπομπή T-Live της Τατιάνας Στεφανίδου μίλησαν ο δικηγόρος της κόρης του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη και ο δικηγόρος του Νίκου Κουρή.

“Στις διαθήκες δεν αφήνεται κανέναν περιθώριο διαφορετικής ερμηνείας. Στον κύριο Κουρή αφήνει την απρόσκοπτη λειτουργία του ραδιοφώνου Μίκης Θεοδωράκης και τον ευχαριστεί για το δώρο που του κάνει, μιας και ο σταθμός έχει παγκόσμια εμβέλεια και διαδίδει το έργο του.

Αντίστοιχα όμως κάνει μνεία και σε άλλες πέντε πλατφόρμες και στην ίδια κατηγορία αναφέρεται σε πολλούς ανθρώπους που τον έχουν ευεργετήσει κατά καιρούς…Αναφέρεται σαφώς στα δυο παιδιά και τα πέντε του εγγόνια με λεπτομέρειες” ανέφερε ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, Βασίλης Παναγιωτακόπουλος.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο δικηγόρος του Νίκου Κουρή, Κυριάκος Ροζάκης, ο οποίος είπε: “Ασφαλώς και δεν είναι αυτή η ερμηνεία της διαθήκης που υποστηρίζει η άλλη πλευρά… Η διαθήκη που αφορά στον εντολέα μου έχει δυο ενότητες. Η μια ενότητα αφορά στη διάδοση του μουσικού του έργου στο ραδιόφωνο, η άλλη ενότητα αφορά στο όνομα, το επώνυμο.

Σχετικά με το όνομα αναφέρει ρητά το όνομα του εντολέα μου ως «Νίκο Κουρή», μια φορά λέει «Θεοδωράκης όπως υπογράφει» πλην όμως στη συνέχεια – επειδή αναφέρεται πάρα πολλές φορές στο όνομα Νίκος Κουρής – λέει «Νίκος Κουρής (Θεοδωράκης)». Για μας αυτό σημαίνει ότι τον αναγνωρίζει έστω και έμμεσα ως Θεοδωράκη, ως γιο του”.

“Αυτή είναι η εκτίμησή μας. Αν δείτε το περιεχόμενο της συγκεκριμένες διαθήκης θα δείτε να αναφέρει πάρα πολλά ονόματα ως συνεργάτες και φίλους του. Τον Νίκο δεν τον έχει ούτε στους συνεργάτες, ούτε στους φίλους του. Τον έχει ως Νίκο Κουρή – Θεοδωράκη. Για εμάς αυτό είναι έμμεση αναγνώριση αυτού που ισχυριζόμαστε, ότι δηλαδή είναι γιος του. Θεωρούμε πως αν ήθελε να πει κάτι άλλο, θα το ανέφερε ρητά. Αν ήθελε να πει ότι δεν είναι γιος του θα το έλεγε, θα τον ανέφερε με κάποια άλλη ιδιότητα.  Έχει γίνει πρόταση στην κυρία Μαργαρίτα Θεοδωράκη να γίνει τεστ DNA για να λυθούν επιτέλους τα θέματα” συμπλήρωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ