Μέτσοβο: Πήγε να πιάσει την μπάλα και πνίγηκε – Το χρονικό της τραγωδίας στη λίμνη πηγών Αώου

Σε τραγωδία κατέληξε η εκδρομή μιας παρέας φίλων, από τη Χρυσοβίτσα, στην τεχνητή λίμνη Αώου, στο Μέτσοβο.

Κάτω από συνθήκες που ακόμα διερευνώνται ένας 16χρονος βρέθηκε στα νερά της λίμνης των πηγών Αώου με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.  Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι τα παιδιά πήγαν για κολύμπι. Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα epiruspost, από τις μαρτυρίες προέκυψε ότι έπαιζαν με μια μπάλα, η οποία τους ξέφυγε. Ο 16χρονος βούτηξε να την πιάσει και πνίγηκε. Μην γνωρίζοντας καλό κολύμπι, ξαφνικά χάθηκε από το οπτικό πεδίο των φίλων του.

Εκείνοι προσπάθησαν να τον εντοπίσουν, και μάλιστα ένας από αυτούς έθεσε σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή για να σώσει τον φίλο του.

νεκρός 16χρονος Αώος

Τα παιδιά ενημέρωσαν τις αρχές και κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ. Παράλληλα ζητήθηκε και η συνδρομή από δύτες.

Οι έρευνες ξεκίνησαν και τελικά ήταν ο διοικητής της 5ης ΕΜΑΚ εκείνος που βούτηξε από την διασωστική βάρκα και ανέσυρε τον 16χρονο νεκρό από τον βυθό της τεχνητής λίμνης Αώου.

Ο 16χρονος μεταφέρθηκε συνοδεία της οικογένειάς του με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ