Μετρό: Κατεβαίνουν οι αφίσες για τις αμβλώσεις μετά τον σάλο

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι αφίσες που έχουν αναρτηθεί σε αρκετούς σταθμούς του Μετρό κατά των αμβλώσεων . Για το θέμα παρενέβη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής που ζήτησε να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για να κατέβουν το συντομότερο δυνατόν οι αφίσες.

“Ο έλεγχος και η έγκριση του περιεχομένου των διαφημίσεων που αναρτώνται στους χώρους του Μετρό, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ. Την αρμοδιότητα αυτή οφείλει να την ασκεί με υπευθυνότητα και κοινωνική συνείδηση” αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

“Η καμπάνια που ξεκίνησε σήμερα εναντίον των αμβλώσεων για την οποία το αρμόδιο Υπουργείο και η Κυβέρνηση δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση, ανεξάρτητα από την προσωπική άποψη που δικαιούται ο καθένας να έχει, στρέφεται εναντίον ενός απολύτως κατοχυρωμένου και αναμφισβήτητου δικαιώματος των γυναικών. Οι καμπάνιες που γίνονται στους δημόσιους χώρους δεν πρέπει να διχάζουν την κοινή γνώμη ούτε ασφαλώς να προσβάλουν γυναίκες που έχουν αναγκαστεί να κάνουν μια τέτοια δύσκολη επιλογή στη ζωή τους.

Για το λόγο αυτό, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κάλεσε τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να εξηγήσει το σκεπτικό με το οποίο επέτρεψε μια τέτοια καμπάνια και ζήτησε να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για να κατέβουν το συντομότερο οι αφίσες από τους χώρους του Μετρό” σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ