Μετρό: Καρέ-καρέ η δράση της συμμορίας που λήστευε επιβάτες – ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο

Το φως της δημοσιότητας βλέπει ένα βίντεο ντοκουμέντο από την δράση της συμμορίας των αλλοδαπών, που στοχοποιούσαν, ξυλοφόρτωναν και λήστευαν ανήλικους μέσα ή έξω από συρμούς του Μετρό. Όπως αποκάλυψε το enikos.gr οι δύο κακοποιοί, εκ των οποίων ο ένας είναι ανήλικος, πραγματοποιούσαν επιθέσεις μπροστά στους επιβάτες, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι καταγράφονται από κάμερες ασφαλείας.

Συμμορία του Μετρό: Μαχαίρια, απειλές και ξυλοδαρμοί ανηλίκων μπροστά στα μάτια των επιβατών- «Θα σε ρίξουμε στις ράγες»

Είτε ασκώντας σωματική βία είτε χρησιμοποιώντας απειλές με μαχαίρια, κατάφερναν να αποσπούν χρήματα και κινητά τηλέφωνα από τα θύματά τους. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που πίεζαν τεχνηέντως τα θύματά τους και τα ωθούσαν κοντά στις γραμμές των συρμών για να τους ασκήσουν ψυχολογική πίεση πως θα τους έσπρωχναν στο κενό. «Θα σε ρίξουμε στις ράγες», ήταν η καθημερινή απειλή των δραστών σε ανηλίκους.

Σε βίντεο που μετέδωσε η ΕΡΤ, διακρίνονται ο 15χρονος και ο 22χρονος να επιτίθενται σε έναν επιβάτη, ο οποίος περίμενε το τρένο στην αποβάθρα του σταθμού Μετρό «Κεραμεικός», στις 27 Μαρτίου.

Με την χρήση λεκτικής και σωματικής βίας, οι δύο δράστες ακινητοποίησαν τον νεαρό και του ζήτησαν να τους δώσει τα χρήματά του. Όταν αυτός αρνήθηκε, τον απείλησαν, λέγοντάς του, πως έχουν μαχαίρι και θα του κάνουν κακό. Το θύμα φοβήθηκε και τους παρέδωσε όλα τα χρήματα που είχε στις τσέπες του.

Σημειώνεται ότι έπειτα από την ληστεία, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγίας Βαρβάρας κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δύο Ασιάτες και να τους περάσουν χειροπέδες.

Όπως διαπιστώθηκε από τις αρχές του μήνα, οι δύο αλλοδαποί είχαν διαπράξει άλλες πέντε ληστείες, στις αποβάθρες του Μετρό σε Αγία Βαρβάρα, Αγία Μαρίνα, Αιγάλεω και Κεραμεικός. Ανάμεσα στα θύματά τους και παρέες ανήλικων μαθητών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 22χρονος είχε συλληφθεί στις 21 Μαρτίου, από την Ασφάλεια Χαϊδαρίου, για 27 διαρρήξεις σε σταθμευμένα ταξί, αφέθηκε ελεύθερος και συνέχισε την εγκληματική του δράση.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ