Μεταξουργείο: Εμπόριο ηρεμιστικών, κοκαΐνης και κάνναβης σε βουλκανιζατέρ – Η δικογραφία και ο τιμοκατάλογος

Στα χέρια της Δίωξης Ναρκωτικών της ΕΛΑΣ έπεσαν πέντε άνδρες, οι οποίοι κατηγορούνται πως είχαν μετατρέψει ένα βουλκανιζατέρ ελαστικών στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Μεταξουργείο, σε… κατάστημα διακίνησης ναρκωτικών.

Του Μίλτου Σακελλάρη

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία της υπόθεσης τις λεπτομέρειες της οποίας παρουσιάζει το enikos.gr, οι αρχές εντόπισαν τον φερόμενο ως αρχηγό της οργάνωσης, τον… βοηθό του, ο οποίος εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου και άλλα δύο άτομα, τα οποία ήταν επιφορτισμένα αποκλειστικά με την ασφαλή φύλαξη κα διαχείριση των χρηματικών ποσών που αποκόμιζαν από τη διακίνηση των ναρκωτικών.

«Είμαι ανθυπαστυνόμος και υπηρετώ στη Δίωξη Ναρκωτικών. Προ διμήνου περιήλθε πληροφορία στην υπηρεσία μου από άτομο που δεν δήλωσε τα στοιχεία του και δεν μπορέσαμε να εξακριβώσουμε τα στοιχεία του, ότι ομάδα ατόμων κατέχουν και διακινούν κοκαΐνη, ακατέργαστη κάνναβη και δισκία Xanax, έναντι 60 ευρώ το γραμμάριο της κοκαΐνης και 5 ευρώ το γραμμάριο της κάνναβης.», ανέφερε αρχικά ο αστυνομικός στην κατάθεσή του.

«Σύμφωνα με την πληροφορία οι ανωτέρω διακινούν τις ναρκωτικές ουσίες και τα δισκία από ένα κατάστημα βουλκανιζατέρ.(..) Επίσης η πληροφορία ανέφερε ότι τα χρήματα που συγκεντρώνουν από τη διακίνηση αποθηκεύονται και φυλάσσονται στα Άνω Λιόσια. Παρατηρήσαμε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρκετά άτομα προσέρχονταν και στάθμευαν τα οχήματά τους πρόχειρα έμπροσθεν του καταστήματος. (…) Επίσης παρατηρούσαμε ότι ενώ είναι ένα κατάστημα για να προμηθευτείς ελαστικά , τα άτομα αυτά που έρχονταν δεν πραγματοποιούσαν κάποια αγορά ή εργασία στο αυτοκίνητός τους, δηλαδή δεν φαινόταν να ενδιαφέρονται για τις υπηρεσίες του καταστήματος.», επισήμανε σε άλλο μέρος της κατάθεσής του που αποκαλύπτει το enikos.gr

«Την 27η/09/2023 ο εντολέας μας κατέστη προσωρινά κρατούμενος, για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, με μοναδικό στοιχείο την παρουσία του στο χώρο που ευρέθη η υπό κρίση ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Ουδείς μάρτυρας τον κατέδειξε ως το πρόσωπο από το οποίο προμηθεύτηκε ουδέποτε ναρκωτικές ουσίες. Αόριστες και  ανυπόστατες κατηγορίες που δεν επιβεβαιώθηκαν.  Με πάσα βεβαιότητα κατά την εκδίκαση της υπόθεσης τα πραγματικά περιστατικά θα αναδειχθούν  ενώ το κατηγορητήριο θα καταστεί σαθρό», δήλωσαν στο enikos.gr οι  συνήγοροι υπεράσπισης Γιάννης Γλύκας και Κωνσταντίνα Πετροπούλου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΛΥΚΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ