Μετά την Florona έρχεται η Delmicron

Μετά την Florona, μπαίνει στη ζωή μας και η Delmicron. Ο όρος Delmicron προέρχεται από τον συνδυασμό της Delta και της Omicron.

“Το Florona να το ξεκαθαρίσουμε, δεν πρόκειται για νέο στέλεχος, πρόκειται για ένα περιστατικό στο Ισραήλ σε έγκυο γυναίκα, που δεν είχε εμβολιαστεί. Νόσησε ταυτοχρόνως από κορονοϊό και από ιό της γρίπης. Αυτό είναι κάτι, το οποίο το έχει πει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Η έκκληση είναι όποιοι δεν έχουν εμβολιαστεί για την γρίπη να τρέξουμε να εμβολιαστούμε γιατί είναι σημαντικό να αποφύγουμε την ταυτόχρονη μόλυνση” ανέφερε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.

“Επίσης να πούμε ότι τα μέτρα προφύλαξης και για τους δύο ιούς είναι τα ίδια. Δηλαδή, είναι μάσκα, αποστάσεις, πλύσιμο χεριών. Είναι ίδια η προφύλαξη” πρόσθεσε.

Όσα ξέρουμε για την Delmicron

“Επειδή θα ακούσουμε μια νέα λέξη που είναι η Delmicron, να ξεκαθαρίσουμε ότι έχουν περιγραφεί περιστατικά ατόμων που έχουν μολυνθεί ταυτοχρόνως από το μεταλλαγμένο στέλεχος Δέλτα και το μεταλλαγμένο στέλεχος Όμικρον. Ο όρος δημιουργήθηκε από το Delta και το Omicron. Πάλι να ξεκαθαρίσουμε ότι φαίνεται να είναι η ταυτόχρονη μόλυνση από δύο μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού. Αυτό χρειάζεται μια επιτήρηση” αποκάλυψε.

“Αυτή τη στιγμή θεωρούμε πως το κύριο πρόβλημα που έχουμε όσον αφορά στις νοσηλείες είναι το μεταλλαγμένο στέλεχος Δέλτα. Εμείς στη χθεσινή εφημερία που είχαμε, στις 15 εισαγωγές ασθενών, είχαν χαρακτηριστικά που προσομοιάζουν με το στέλεχος Δέλτα. Ήταν ηλικιωμένα άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί. Ενώ έχουμε την Όμικρον που κυριαρχεί, εξακολουθούμε να έχουμε πίεση στις νοσηλείες από την Δέλτα” υπογράμμισε ο κ. Δημόπουλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ